Diferența dintre eclipsa de lună și cea de soare. Din cele mai vechi timpuri eclipsele au reprezentat pentru oameni o fascinație, dar și un moment al superstițiilor. Iată ce trebuie să știi despre eclipsele de soare și de lună!
Diferența dintre eclipsa de lună și cea de soare. Eclipsa este momentul în care lumina de la Soare este blocată total sau parțial de lună sau de o planetă. În timpul eclipselor Luna, Soarele și Pământul sunt în linie.
Care este diferența dintre eclipsa de lună și cea de soare
Prima și cea mai mare diferență se referă la modul în care apar cele două. Eclipsa de Soare apare atunci când Luna ajunge între Soare și Pământ. Astfel, Luna își aruncă umbra pe Pământ și ziua devine mai întunecată. Eclipsa totală, adică blocarea totală a luminii Soarelui are loc pe Pământ la aproximativ un an și jumătate. Eclipsele parțiale se petrec pe Pământ de cel puțin două ori pe an.
A doua diferență este despre momentul în care au loc cele două eclipse. Eclipsa lunară are loc noaptea, iar cea solară pe timpul zilei. Eclipsa Soarelui are loc atunci când există o lună nouă, iar cea lunară în momentul lunii pline.
O altă diferență face referire la durata celor două evenimente. Eclipsa de Soare este mai scurtă decât Eclipsa de Lună. De-a lungul timpului s-a constatat că oamenii au fost mai afectați de eclipsele solare decât de cele lunare.
Eclipsa de Luna din Taur, de pe 8 noiembrie, ne influențează să punem pe locul doi propriul ego și să ne dedicăm persoanelor și cauzelor pe care le iubim, indiferent de consecințe.
Luna va trece prin centrul umbrei Pământului. Eclipsa se va produce cu doar 5,8 zile înainte de apogeu (apogeul Lunii se va produce la 14 noiembrie 2022), diametrul aparent al Lunii va fi mai mic.
Este a 20-a eclipsă din seria Saros 136, cu o magnitudine de 1,359.
Astfel, următoarea eclipsă parțială de Soare va putea fi văzută din România tocmai pe 2 august 2027. Va fi o eclipsă care va dura aproximativ 2 ore și 16 minute, iar Soarele va fi acoperit 51%.
Pe 10 iunie 2021 a avut loc ultima eclipsă de soare vizibilă de pe teritoriul țării. Atunci, eclipsa a putut fi văzută doar în jumătatea de nord a României, acoperirea maximă a fost de 2,1% în Satu Mare.