Persoanele care au activat în domeniul juridic au cele mai mari pensii.

La ce sumă colosală ajunge pensia primită de un magistrat sau procuror?

Pensia persoanelor care au muncit în domeniul juridic este colosală

Persoanele care au activat în domeniul juridic se bucură la pensionare de un venit considerabil. Pensia unui magistrat sau a unui procuror ajunge la sume colosale.

În luna februarie a acestui an, pensia unui magistrat a ajuns la valoarea de 23.180 lei, potrivit datelor publicate de Casa Națională de Pensii Publice, relatează antena3.ro.

Între timp, pensia medie a unui român care nu a activat în domeniul juridic este de doar 2.290 de lei. În aceste condiții, în urma unui simplu calcul, observăm că pensia unui magistrat este de zece ori mai mare față de pensia unui român obișnuit.

Mai mult decât atât, potrivit modificării legii pensiei, începând cu luna ianuarie, magistraților le este permis să se pensioneze de la vârsta de 47 de ani și 4 luni, dacă au avut o activitate de cel puțin 25 de ani în domeniu. Vârsta de pensionare se pare că va crește anual cu câte patru luni, anual, până în anul 2062, când un magistrat va ieși la pensie la 60 de ani, potrivit aceleiași surse.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Ce taxe și impozite se plătesc pentru salariul minim pe economie, majorat la 1 ianuarie 2024? Ei sunt cei care au parte de un venit lunar mai mare

calculator

 Ce venit are o persoană care a activat în domeniul juridic?

[Sursa foto: istockphotos]

Ministrul Muncii a declarat că valoare pensiilor va crește de la 1 septembrie 2024

Potrivit Ministrului Muncii, de la 1 septembrie 2024, pensiile vor fi calculate după o nouă formulă.

Este important de menționat că punctul de referință este stabilit la valoarea de 81 de lei pentru anul 2024. În aceste condiții, pentru a afla ce pensie urmează să primești din septembrie 2024, trebuie să înmulțești numărul total de puncte din decizia ta de pensionare, cu valoarea punctului de referință. La acestea, se adaugă punctele stabilite pe bază de contributivitate, puncte necontributive și puncte-bonus, în funcție de anii munciți peste stagiul de 25 de ani.

"Fiecare pensionar își poate determina pensia prin acest procedeu simplu. Înmulțim numărul total de puncte cu 81 și vom știi care va fi pensia noastră în luna septembrie 2024", a explicat Doina Pârcălabu, fost preşedinte al Casei Naţionale de pensii şi secretar de stat al Ministerului Familiei.

batran cu bani

Ce pensie au persoanele care au activat în domeniul juridic?

[Sursa foto: istockphotos]

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

"În septembrie vine talonul cu pensia mărită.

Pe fiecare talon vom avea punctele de contributivitate, de stabilitate și pentru perioadele asimilate. Fiecare român, fie că discutăm despre pensiile pe care le primesc pe card sau de la poștaș, fie că sunt taloane roșii, fie că sunt taloane mov, vor avea noile taloane iar în baza acestora vor vedea românii că vor avea, în cea mai mare parte, pensii mai bune", a declarat ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu.

Astfel, pensia medie ar putea crește cu peste 1.200 de lei.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si