DIICOT a reținut, luni, cinci persoane pentru comercializare de substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive şi trafic de droguri de risc şi mare risc, în formă continuată. Printre drogurile pe care le vindeau se numără ADB Butinaca, canabis şi 3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal.

Drogurile erau vândute cu sume cuprinse între 25 şi 500 lei 

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Piteşti au dispus reținerea a cinci inculpați.

”S-a reţinut faptul că, în perioada 2022 – octombrie 2023, inculpaţii au comercializat, în mod repetat substanţe cu efect psihoactiv şi droguri de risc şi mare risc (ADB Butinaca, canabis şi 3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal), cu sume cuprinse în 25 şi 500 lei, către consumatori din judeţul Argeş, preponderent tineri (inclusiv elevi de liceu)”, a precizat DIICOT.

Citește și: VIDEO- Plantație de canabis, găsită la un bărbat în județul Vrancea. Este a doua captură uriașă din ultimele trei zile descoperită de polițiști

Droguri de mare risc

Droguri de mare risc

[Sursa foto: Pexels.com]

Șapte mandate de percheziţie domiciliară

De asemenea, a

Droguri de mare risc

Droguri de mare risc

[Sursa foto: Pexels.com]
u fost puse în aplicare șapte mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Câmpulung şi oraşul Mioveni. În cadrul operațiunii, au fost ridicate aproximativ 100 de grame de substanţă cristalină (drog de mare risc), cântare electronice, 5 telefoane mobile, precum şi alte mijloace de probă.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Tribunalul Argeș a dispus arestarea preventivă a inculpaților pentru 30 de zile.

”Ulterior, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor, pentru 30 de zile.   Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti – Serviciul Antidrog. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. Activităţile au beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş”, arată DIICOT în comunicatul oficial. 

Citește și: Legea care interzice promovarea țigărilor electronice în rândul elevilor, la un pas să fie votată

 

Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, despre consumul de droguri

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a afirmat, recent, că s-au făcut puţine lucruri în ultimii ani pentru copii, adolescenţi şi părinţii acestora ca să găsescă sprijin, tratament şi consiliere, în caz de intoxicaţie şi adicţie.

 ”CRED în VOI! SUNTEM ÎMPREUNĂ CA SĂ POŢI face faţă ADICŢIEI S-au făcut PUŢINE lucruri în ultimii ani pentru COPII, ADOLESCENŢI şi PĂRINŢII acestora ca să găsescă SPRIJIN, tratament şi consiliere, în caz de intoxicaţie şi adicţie!”, transmite ministrul Alexandru Rafila pe Facebook. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si