In articol:
- Drogurile erau vândute cu sume cuprinse între 25 şi 500 lei
- Șapte mandate de percheziţie domiciliară
- Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, despre consumul de droguri
DIICOT a reținut, luni, cinci persoane pentru comercializare de substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive şi trafic de droguri de risc şi mare risc, în formă continuată.
Drogurile erau vândute cu sume cuprinse între 25 şi 500 lei
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Piteşti au dispus reținerea a cinci inculpați.
”S-a reţinut faptul că, în perioada 2022 – octombrie 2023, inculpaţii au comercializat, în mod repetat substanţe cu efect psihoactiv şi droguri de risc şi mare risc (ADB Butinaca, canabis şi 3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal), cu sume cuprinse în
Șapte mandate de percheziţie domiciliară
De asemenea, a u fost puse în aplicare șapte mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Câmpulung şi oraşul Mioveni. În cadrul operațiunii, au fost ridicate aproximativ 100 de grame de substanţă cristalină (drog de mare risc), cântare electronice, 5 telefoane mobile, precum şi alte mijloace de probă.
Tribunalul Argeș a dispus arestarea preventivă a inculpaților pentru 30 de zile.
”Ulterior, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor, pentru 30 de zile. Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti – Serviciul Antidrog. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. Activităţile au beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş”, arată DIICOT în comunicatul oficial.
Citește și: Legea care interzice promovarea țigărilor electronice în rândul elevilor, la un pas să fie votată
Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, despre consumul de droguri
Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a afirmat, recent, că s-au făcut puţine lucruri în ultimii ani pentru copii, adolescenţi şi părinţii acestora ca să găsescă sprijin, tratament şi consiliere, în caz de intoxicaţie şi adicţie.
”CRED în VOI! SUNTEM ÎMPREUNĂ CA SĂ POŢI face faţă ADICŢIEI S-au făcut PUŢINE lucruri în ultimii ani pentru COPII, ADOLESCENŢI şi PĂRINŢII acestora ca să găsescă SPRIJIN, tratament şi consiliere, în caz de intoxicaţie şi adicţie!”, transmite ministrul Alexandru Rafila pe Facebook.