În urma unui comunicat transmis presei, duminică, în perioada 2012-2015, inculpaţii au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.
Acesta consta în crearea unui mecanism „complex”, format din mai multe societăţi, controlate prin interpuşi, prin intermediul cărora au fost efectuate operaţiuni de achiziţii de fier vechi, la negru, bunuri care au fost livrate mai departe către societăţi specializate în colectarea deşeurilor feroase.
Ce se arată în comunicat?
„În scopul eludării plăţii obligaţiilor fiscale constând în impozitul pe profit, inculpaţii au înregistrat în contabilitate achiziţii fictive de la mai multe societăţi, generând în acest mod un prejudiciu bugetului consolidat al statului în cuantum de 18.113.063 lei, suma cu care ministerul Finanţelor Publice prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă.
Citește și: VIDEO- UPDATE Percheziții de amploare în România: membrii unei grupări sunt acuzați de şantaj, lipsire de libertate, violenţe și distrugere
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
În cadrul mecanismului infracţional au fost implicate şase entităţi economice prin intermediul cărora au fost livrate deşeuri feroase către operatori economici din piaţă.
Prin intermediul acestor firme înfiinţate şi/ sau preluate de membrii grupării, bunurile (deşeuri feroase şi neferoase) au fost achiziţionate, la negru, din diverse surse şi au fost livrate direct către beneficiari sau aduse în depozitul care funcţiona în proximitatea locuinţei a doi dintre inculpaţi. Pentru a se înregistra cu achiziţii pentru societăţile controlate şi pentru a crea artificial cheltuieli deductibile, membrii grupului au utilizat în mod fraudulos datele de identificare ale unor societăţi comerciale”, se arată în comunicat.
Dosarul a fost înaintat Tribunalului Giurgiu
Zece persoane au fost trimise în judecată, fiind acuzate de constituire de grup infracţional şi evaziunea fiscală în formă continuată.
Potrivit sursei citate, dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Giurgiu.
Citește și: Zece persoane arestate preventiv şi alte două, în arest la domiciliu într-un dosar de trafic de droguri şi substanţe psihoactive instrumentat de DIICOT Iaşi