După ce anul trecut nici producția de porumb, nici cea grâu nu au adus rezultate mulțumitoare din cauza secetei, anul acesta unii agricultori au căutat singuri soluţii de viitor.

Spre exemplu, pe o suprafaţă de un hectar, un fermier a plantat, pentru a vedea cât de bine merge sau nu, sorgul. Fermierul vrea să vadă cât de bine merge sorgul în zona Moldovei. Se pare că întreaga acţiune a fost mulțumitoare, aducând rezultatele mult așteptate.

Este vorba despre un hectar pe care s-a plantat sorg, o plantă specifică mai degrabă în Africa, dar care poate să înlocuiască cu succes atât porumbul, în alimentaţia animalelor. De asemenea, dacă este transformat în făină, din sorg se poate face pâine. Şi vorbim despre o pâine care are mai mulţi nutrienţi decât cea făcută din făina de grâu.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Scumpiri în masă. Alimentele de bază au prețuri cu cel puţin 25% mai mari

Experții pregătesc hibrizi de porumb pentru a reduce din pierderi pe viitor

Pentru fermieri, cultura de sorg este benefică pentru că există costuri mult mai mici. Costurile sunt chiar şi cu 50% mai mici decât sunt pentru un hectar cultivat cu porumb.

Tot din cauza vremii se fac teste la Universitatea Agronomică pentru verificarea mai multor hibrizi de porumb pentru diferite tipuri de climă, tocmai pentru a vedea ce ar putea fi înlocuit şi modificat pe viitor ca să reziste şi, astfel, agricultorii să nu mai aibă atât de multe pierderi în anii în care vremea nu ţine cu ei.

Citeste si: Congo vrea să importe cantităţi mari de cereale din România


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si