În trenul care circulă către Liov, în vestul Ucrainei, oamenii încearcă să se înghesuie pentru a-și face loc. Nu toți însă reușesc să urce în el. Se împing la ușă, iar alții își aruncă bagajele sau își urcă pe sus copiii.

Fuga disperată a ucrainenilor

Oamenii fug disperați din orașele bombardate de ruși, mai ales după ce armata rusă a atacat, ieri, chiar și civilii care încercau să își caute adăpost în Kiev.

Aceștia veneau din Irpin, unde au avut loc bombardamente care au ucis opt oameni nevinovați.

Citeste si: Aproape 900 de refugiați ucraineni ajung în București din Republica Moldova

Se fuge și din orașul Zaporojie, unde rușii controlează acum cea mai mare centrală nucleară din Europa.

Părinți și copii încearcă să scape din calea războiului

"Mergem către Vest, acolo unde nu cad bombe. Acolo copiii noștri vor fi în siguranță", ne-au spus mai multe mame care au avut șansa de a fugi la timp de război! Au ajuns în țara noastră cum au putut, iar, acum, merg mai departe către alte țări unde au rude sau prieteni apropiați!

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO- Refugiații din Ucraina nu și-au putut lăsa animalele de companie în urmă. Și-au luat necuvântătoarele în România

"Nu știi dacă te vei mai trezi sau vei muri în somn" este mărturia unui alt ucrainean, un tată în vârstă de 29 de ani al cărui singur gând este să își salveze soția și copilul.

Citeste si: Zeci de refugiați ucraineni cu deficiențe de auz vor fi cazați la Sebeș și Alba Iulia

Peste 100 de refugiați au plecat astăzi spre Berlin, cu două autocare puse la dispoziție de o agenție de turism, iar aproape 5.000 de civili au fost evacuați până acum din Ucraina către Turcia. Ambasada Republicii Turcia în România depune eforturi uriașe pentru salvarea tuturor celor care au nevoie de ajutor acum.

Citeste si: VIDEO| Lacrimile inocente ale copiilor ucraineni ajunși în România transmit cât o mie de cuvinte

"Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că Guvernul lucrează împreună cu toate institutiile statului, cu ONG-urile, misiunile diplomatice și cu societatea civilă ca să ajutăm cât de mult se poate", a declarat ambasadorul Turciei, Füsun Aramaz.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si