Cristian Dan era un apreciat actor care juca pe scena din Satu Mare. Artistul ar fi trebuit sa joace intr-o piesa chiar peste cateva zile. Din pacate, acesta a murit la varsta de 64 de ani.

Cristian Dan s-a nascut in 26 septembrie 1954 la Ramnicu Valcea.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

La 15 ani a jucat in primul spectacol de teatru profesionist, Haiducii de Victor Eftimiu in regia lui Mihai Raicu, spectacol care a deschis prima stagiune a Sectiei Romane a Teatrului de Nord (24 ianuarie 1968).

Primul concert ca si chitarist s-a intamplat in mai 1970, in clubul ”Poteci” de la actualul Colegiu Doamna Stanca, impreuna cu formatia ”Poteci”.

A jucat in nenumarate spectacole pe scena Teatrului de Nord, interpretand atat personaje din povesti cat si personaje in comedii spumoase, fiind intotdeauna foarte ”bine vazut”  de public.

A colaborat si cu alte teatre din tara, un exemplu fiind Teatrul National din Targu Mures. A cantat in mai multe trupe satmarene: Meridiane, Meridiane 23 si Nord Ton, chitara solo si voce.

A primit premii la Festivalul muzicii tinere de la Miercurea Ciuc, la Festivalul National al Artei Studentesti, la Festivalul Steaua Satmarului. A avut aparitii radio-tv, iar in anii 80 a fost prezent in topurile Radio Cluj si Iasi, cu compozitii proprii.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si