Preotului i-a fost interzisa efectuarea slujbei, iar majoritatea oamenilor din comuna ii tin partea. in judetul Botosani a izbucnit un scandal fara precedent intre un preot si superiorii sai de la Mitropolia Moldovei. Protagonistul principal este preotul Ioan Ungureanu de la Schitul Oraseni, situat la aproximativ 15 kilometri de municipiul Botosani. Preotul este paroh la o biserica monument istoric in satul Oraseni si este un anti-ecumenist convins.

De fapt, de la aceasta convingere si de la refuzul de a-si pomenii sefii ierarhici la slujbele sustinute a inceput tot scandalul.

Preotul „nepomenitor“ are interzis la slujbe Conflictul dintre preotul Ioan Ungureanu si sefii sai ierarhici a inceput in momentul in care acesta a refuzat sa-l mai pomeneasca la slujbe pe IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si al Bucovinei.

Motivul a fost clar, preotul din Botosani considera ca eretic Sinodul de la Creta, ratificat de capii Bisericii Ortodoxe Romane.
”Mitropolitul nostru a semnat niste documente anul trecut in Insula Creta, prin care doreste sa faca o unire, o nivelare a religiilor, fiind biserici si alte confesiuni. Asta pe de o parte. Pe de alta parte, vrea sa trecem la a savarsi cununii mixte. Iar noi am renuntat la pomenirea numelui sau”, spune preotul Ioan Ungureanu. in consecinta, preotul din Oraseni a fost avertizat de reprezentantii Mitropoliei Moldovei si Bucovinei.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

  Cum a continuat sa nu-l pomeneasca pe seful sau de la Iasi, dar si sa condamne printre sateni prevederile Sinodului de la Creta, capii bisericii din regiunea Moldovei au luat masuri suplimentare impotriva preotului.

Mai precis, nu mai putin de 30 de preoti, printre care si reprezentanti ai Mitropoliei, dar si ai Protopopiatului Botosani s-au dus la Oraseni si i-au transmis preotului Ioan Ungureanu ca nu mai poate face slujbe in biserica.

”S-a luat masura opririi de la savarsirea lucarilor sfinte pe toata perioada cercetarii lui in Consistoriul Eparhial, unde parintele este invitat si are posibilitatea sa-si expuna parerile”, spune Maria Timofte, vicar eparhial al Arhiepiscopiei Iasiului.

Foto: botosaneanul


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si