Vizita de stat a regelui Charles și a reginei Camila în Franța reprezintă un pas important realizat în consolidarea relațiilor dintre cele două țări. Cei doi monarhi au fost invitați aseară la un dineu elegant, dat de șeful statului francez în cinstea regelui. Joviali și relaxați, regele și regina au fost întâmpinați la palatul Versailles, sediul monarhiei franceze, de către președintele Emmanuel Macron și soția sa, Brigitte.

Citește și: VIDEO- Vacanța Regelui Charles al III-lea în România s-a încheiat. Cum s-a desfășurat vizita Majestății Sale

Regina Camilla și Brigitte Macron au purtat rochii lungi, în aceeași nuanță: un bleumarin închis 

Cele două cupluri au oferit o lecție de eleganță încă de la primul moment al apariției publice: atât regele britanic, cât și președintele francez au purtat smokinguri negre la care au asortat cămăși albe, în timp ce doamnele au îmbrăcat rochii lungi, în aceeași nuanță: un bleumarin închis. În timp ce prima doamnă a francezilor a optat pentru părul prins elegant într-un coc și o accesorizare minimalistă a rochiei, consoarta monarhului britanic a purtat un colier spectaculos cu diamante și a accesorizat pelerina cu bijuterii moștenite de la regina Elisabeta a II-a.

Gazdele și oaspeții au stat în Sala Oglinzilor, una dintre cele mai vestite încăperi ale palatului Versailles, la o masă lungă, amenajată special pentru a-i putea primi pe cei peste 150 de invitați.

Pe lista oaspeților s-au aflat vedete cu renume din industria muzicală internațională și din Cetatea Filmului. Printre norocoșii care au stat la masa regelui s-au numărat actorii Hugh Grant și rockstarul Mick Jagger, ambii însoțiți de partenerele de viață.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Invitații fastuosului dineu organizat de președintele francez s-au bucurat de preparate sofisticate, inspirate de gusturile lui Ludovic al XIV-lea: multe brânzeturi franțuzești. carne de pui marinată în șampanie și nenumărate vinuri de colecție. Masa a culminat cu vestitul desert franțuzesc, macarons. Cele două cupluri s-au bucurat de momente alături de invitați și au marcat, astfel, un prim pas în procesul de reconsolidare a relației diplomatice dintre cele două state, relație grav afectată la începutul acestui an. De altfel, cele două state au o istorie vastă în comunicarea diplomatică, în special prin prisma regretatei reginei Elisabeta a II-a.

Emmanuel Macron, președintele Franței: „Știți ce afecțiune a avut poprul francez față de regina Elisabeta a II-a, mam dumneavoastră, de-a lungul vieții și domniei sale și cât de mult am împărtășit durerea poporului britanic în doliu. În seara asta, odată cu sosirea Altețelor voastre Regale, ne gândim profund la ea și la Prințul Philip.”

Regele Charles al III-lea, regele Marii Britanii: „Domnule președinte, în toate acestea, vă puteți baza pe prietenia noastră solidă, care se reînnoiește și se revitalizează cu fiecare nouă generație. Prin urmare, dacă îmi permiteți, aș dori să țin un toast pentru domnul președinte, pentru doaman Macron, pentru poporul francez precum și pentru înțelegerea noastră cordială .”

Vizită de stat a regelui Charles în Franța durează 3 zile și este prima vizită de stat oficiată în Hexagon, efectuată de când a fost încoronată rege.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si