Close sidebar
Close sidebar

Diplomatul Ioan Emil Vasiliu, fost ambasador al României, a încetat din viaţă

Ambasadorul Ioan Emil Vasiliu, a încetat din viaţă. Pe 17 februarie, diplomatul român ar fi împlinit 78 de ani.

E. V.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ioan Emil Vasiliu va fi condus pe ultimul drum sâmbătă, iar înmormântarea va avea loc la ora 13.00, la Cimitirul Bellu Ortodox.

Cine a fost Ioan Emil Vasiliu

Ioan Emil Vasiliu s-a născut în Giurgiu, în 17 februarie 1941. A absolvit Universitatea din Galaţi şi Academia de Studii Economice Bucureşti, Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale.

Cu peste 20 de ani de experienţă în domeniul diplomaţiei, Ioan Emil Vasiliu a îndeplinit misiunea de ambasador al României în Iran (1990- 1994), Filipine (1195- 1997) şi Emiratele Arabe Unite (2000- 2007), dar şi pe cea de însărcinat cu afaceri.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

A ocupat funcţia de Prim adjunct al Ministrului Comerţului Exterior, perioadă în care a coordonat departamentele Speciale – cooperare industrială şi economica, relaţii bilaterale, finanţări.

A creat strategia şi a acţionat ca negociator-şef al României pentru recuperarea datoriilor către ţara noastră ale tărilor din lumea a treia (aproximativ 4 miliarde de dolari) – Irak, Egipt, Sudan.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI