Astăzi, 30 mai 2023, la sediul Direcției Generale Anticorupție, în prezența domnului Lucian Nicolae Bode, ministrul Afacerilor Interne, a avut loc festivitatea de marcare a 18 ani de la înființarea Direcției Generale Anticorupție.  

Premii de excelență acordate comisarilor

La activitate au luat parte doamna Nicoleta Pauliuc, președinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Senat, domnul Laurențiu Dan Leoreanu, președinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților și doamna Maria Magdalena Militaru – prim adjunct al procurorului general al României.

Direcția Generală Anticorupție  sărbătorește 18 ani de activitate. Premii de excelență acordate comisarilor

Direcția Generală Anticorupție sărbătorește 18 ani de activitate. Premii de excelență acordate comisarilor

Totodată, la eveniment a participat și Excelența Sa, domnul Andrew James Noble, ambasador extraordinar și plenipotențiar al Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord în România, Excelenței Sale, domnul José Antonio Hernández Pérez-Solórzano, ambasador extraordinar și plenipotențiar al Spaniei în România și în Republica Moldova, precum și personal diplomatic acreditat la București. Au fost, de asemenea, prezenți parteneri instituționali din structurile de aplicare a legii, reprezentanții instituţiilor cu atribuţii în domeniul apărării ţării şi securităţii naţionale, ai structurilor din Aparatul Central al MAI., șefii de armă, precum și șefii serviciilor județene anticorupție. 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Citește și: EXCLUSIV: Sindicaliștii anunță că va urma blocarea la propriu a închisorilor/ Cosmin Dorobanțu: ”Metaforic vorbind, colegii mei vor ieși la pensie direct în sicriu”

Cu prilejul acestei zile importante, au fost acordate premiile de excelență ale DGA pentru comisar de poliție Urziceanu Ioana-Cristina, comisar-șef de poliție Braharu Dragoș Mircea, comisar-șef de poliție Nuțu George Alin și comisar-șef de poliție Barbu Mugurel-Constantin care s-au remarcat prin rezultatele obținute, în ultima perioadă de timp. Pentru a marca însemnătatea momentului, la activitate au fost invitați reprezentanți ai Ansamblului ”Doina” al Armatei. 

Direcția Generală Anticorupție  sărbătorește 18 ani de activitate. Premii de excelență acordate comisarilor

Direcția Generală Anticorupție sărbătorește 18 ani de activitate. Premii de excelență acordate comisarilor

Christian Sabbagh îi așteaptă pe copii la o lecție despre integritate și moralitate la Ziua Porților Deschise

De amintit este faptul că structura specializată  pentru prevenirea și combaterea corupției în rândul personalului Ministerului Afacerilor Internelor, DGA a fost înființată prin Legea nr. 161 din 30 mai 2005, devenind operațională în luna octombrie a aceluiași an. DGA a devenit o instituție care a contribuit activ la îmbunătățirea acestor practici prin mecanismele pe care le-a dezvoltat și pe care le exportă în zilele noastre în spațiul extern.  

Christian Sabbagh îi așteaptă pe copii la o lecție despre integritate și moralitate la Ziua Porților Deschise

Christian Sabbagh îi așteaptă pe copii la o lecție despre integritate și moralitate la Ziua Porților Deschise

Citeste si: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”- kfetele.ro

Citeste si: Drama neștiută a actriței Ileanei Stana Ionescu! Coșmarul casei din Pipera: ”Au furat și au plecat”- radioimpuls.ro

Mâine, 31 mai, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) organizează Ziua Porţilor Deschise pentru Copii, ocazie cu care Direcția Generală Anticorupție va lansa o campanie inedita, dedicata copiilor: “Secretul din Pădure”, o lecție despre integritate si moralitate, o poveste animată realizată împreună cu Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Cea de-a XIII-a ediție a evenimentului „Ziua Porților Deschise pentru Copii la M.A.I.” va avea loc între orele 08:30 și 13:30, la sediul Ministerului Afacerilor Interne din Piața Revoluției, nr. 1A, București.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si