Angelica Fodor a fost pusă în libertate după ce a fost arestată preventiv săptămâna trecută în dosarul în care este acuzată de luare de mită şi în care sunt cercetaţi şi alţi angajaţi ai centrului, suspectaţi că furau din hrana copiilor şi din materialele de curăţenie alocate creşelor.
Citeste si: Șeful DNA: În perioade de criză, cum e pandemia, corupţia prosperă
Judecătorii au constatat că procurorii nu au competenţă în acest dosar
Decizia a fost luată după ce judecătorii au constatat că procurorii care au cerut arestarea nu au competenţă în acest dosar.
"Admite contestaţia formulată de inculpata Fodor Angelica împotriva încheierii nr. 433 din 8 decembrie 2021 pronunţate de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Prahova. Desfiinţează încheierea contestată, şi, în consecinţă: Constată că punerea în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea privind luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpata Fodor Angelica pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită(...)
şi delapidare(...).''
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro
Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro
,,Dispune anularea mandatului de arestare preventivă nr.175/UP/08.12.2021 emis de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Prahova şi punerea de îndată în liberate a inculpatei Fodor Angelica de sub puterea acestuia, dacă nu este reţinută sau arestată în altă cauză”
Citeste si: Medicul Irinel Popescu, prima reacție după ce a fost trimis în judecată de DNA: ”O înscenare pusă la punct extrem de minuțios”
Decizia este definitivă
Angelica Fodor a fost arestată preventiv săptămâna trecută, miercuri, în dosarul în care procurorii prahoveni anchetează infracţiuni de luare de mită, dare de mită şi delapidare din hrana copiilor şi din materialele alocate creşelor din municipiu. Alte patru persoane, angajaţi ai unor creşe, sunt cercetate sub control judiciar.
Magistraţii au admis contestaţia inculpatei faţă de decizia Tribunalului Prahova, care a dispus arestarea preventivă a acesteia printr-o hotărâre executorie, şi au anulat mandatul de arestare emis pe numele ei.
20 de percheziții efectuate săptămâna trecută
Săptămâna trecută, un număr de douăzeci de percheziţii au fost efectuate în acest dosar la sediile a şapte instituţii publice şi la domiciliile a 13 persoane angajate în cadrul acestora, bănuite de săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi de serviciu. În urma anchetelor, 26 de persoane au fost duse la audieri, a transmis Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) într-un comunicat.
Citeste si: Trei români stabiliți în Australia au mers la DNA pentru a declara că au obținut certificate false anti-COVID-19 de la Vama Petea