Directoarea școlii nr. 3 "Nicolae Titulescu" și-ar fi dat demisia, potrivit celor mai recente informații. Ea urma să fie oricum demisă după scandalul privind abuzurile din școala aflată la doi pași de Guvernul României.

Citește și: "Avem toleranță zero față de violența în școli". Ministrul Educației, Ligia Deca, trimite corpul de control la Școala nr. 3 "Nicolae Titulescu" din Capitală

Decizia vine după ce premierul Marcel Ciolacu a chemat-o de urgență pe Ligia Deca, ministrul Educației să dea explicații în cazurile de abuz.

Directoarea Școlii nr, 3 „Nicolae Titulescu” din București urmează să fie demisă din funcție în cursul zilei de marți transmit surse guvernamentale citate de Știrile Kanal D

Premierul Marcel Ciolacu: ”Nu o să rămână piatră pe piatră”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, luni seară, că a cerut toate datele despre cazul de la Şcoala nr. 3 ”Nicolae Titulescu” din Bucureşti, unde un copil ar fi fost fost violat de două ori, în toaletă.

Potrivit premierului, dacă oficialii unităţii de învăţământ au ascuns informaţii ”nu o să rămână piatră pe piatră”.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

”Până mâine dimineaţă vom ştii cu exactitate. Vă daţi seama că nu o să rămână piatră pe piatră acolo, dacă se confirmă că directoarea a ascuns asemenea fapte”, a afirmat premierul la Antena 3.

Șeful Guvernului a precizat că a cerut toate datele, fiind vorba despre ”un asemenea caz”. "E greu să digeri o astfel de faptă şi un asemenea caz”, a mai declarat premierul.

Ce a declarat ministrul Educației, Ligia Deca 

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunţat marţi că va trimite Corpul de control al ministerului la Şcoala "Nicolae Titulescu", pentru a avea şi un punct de vedere suplimentar. 

"Imediat ce am fost notificaţi, am discutat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, care a avut un control la faţa locului. Ne-a remis un raport în această dimineaţă. În plus, am decis ca începând de astăzi să trimitem Corpul de control al Ministerului Educaţiei pentru a avea şi un punct de vedere suplimentar, obiectiv, în aşa fel încât să ne asigurăm că toate procedurile cu privire la prevenirea şi adresarea cazurilor de violenţă în şcoli sunt respectate", a declarat Deca, la conferinţa de închidere a proiectului "Consolidarea guvernanţei învăţământului preuniversitar din România".

Potrivit ministrului, raportul conţine o serie de constatări privind neinformarea unor entităţi care ar fi trebuit să fie sesizate în acest caz.

"A fost un raport întocmit rapid, tocmai pentru a avea un prim răspuns. Există o serie întreagă de constatări care ţin de neinformarea unor entităţi care trebuiau informate despre aceste cazuri, de exemplu Consiliul de administraţie al şcolii sau comisia care ar trebui să vizeze cazurile de violenţă. De aceea, pentru a avea o imagine cât mai completă şi cât mai profesionist documentată, am solicitat să meargă acolo Corpul de control al Ministerului Educaţiei, să facă un control atât la şcoală, cât şi la inspectorat", a arătat Deca.

Elev, agresat de două ori în interval de doi ani

Zeci de părinți au protestat luni în faţa școlii nr. 3 Nicolae Titulescu și spun că se tem pentru copiii lor, după ce au apărut informații că un elev de 8 ani ar fi fost abuzat în toaletă.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Mama băiatului acuză conducerea că nu a intervenit, a ascuns cazul, iar copilul a fost agresat și a doua oară.

Băiatul ar fi fost abuzat prima dată în luna mai 2022, în toaleta școlii. Pe atunci avea doar 8 ani, iar agresorul 11 ani. Mama victimei acuză conducerea școlii că nu a luat nicio măsură și ar fi refuzat să primească sesizarea, iar cazul de abuz s-a repetat în decembrie 2023!

 

Știre în curs de actualizare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si