Daniela Maricica Pleşca, directoarea şcolii din comuna Mitoc, a făcut şcoala de şoferi şi a obţinut categoria D a permisului de conducere doar pentru a putea conduce microbuzul şcolar.

Ideea directoarei a venit după ce primăria, care deţine microbuzul şcolar, nu a reuşit să angajeze niciun şofer care să îi poată transporta pe elevii din localităţile din apropiere.

Citeste si: Situație fără precedent la Timișoara. Lipsa spațiului în sălile de clasă mută orele în containere sau foste internate

Directoarea unei școli din Botoșani a obținut categoria D a permisului pentru a putea conduce microbuzul şcolar
Daniela Maricica Pleşca, directoarea şcolii din Mitoc[Sursa foto: monitorulbt.ro]

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: Mesajul unei profesoare din Buzău i-a șocat pe părinți. Ce le-a transmis aceasta la început de an școlar

Elevii sunt nevoiți să meargă zilnic aproximativ 10 kilometri pe jos

Din această cauză, elevii din localitatea Horia au fost nevoiţi să meargă pe jos, cinci kilometri dus şi alţi cinci kilometri la întors, zilnic, pentru a ajunge la şcoală.

Pentru a venit în ajutorul elevilor, directoarea a făcut şcoala de şoferi şi apoi a reuşit să obţină categoria D a permisului care îi permite acum să conducă microbuzul şcolar.

Citeste si: Toţi elevii vor purta uniforme începând din acest an şcolar

,,Doamna director mai conduce şi îi mulţumim pe această cale. Dumneaei a văzut că tot nu vine niciun şofer, a dat de permis ca să putem aduce copiii de la Horia, care sunt la peste cinci kilometri distanţă.

Dimineaţa face două drumuri, la amiază două drumuri. Mai sunt cazuri când copiii vin cu familia, cu căruţa", a declarat Ioan Galiţ, primarul comunei Mitoc.

Din nefericire, directoarea şcolii nu poate face însă acest lucru în fiecare zi, aşa că elevii sunt nevoiţi să se descurce cum pot.

Citeste si: 8 școli din Capitală își vor desfășura activitatea exclusiv online


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si