Conform Ludmilei Dascălu, purtătorul de cuvânt Inspectoratul Judeţean de Poliţie Ialomiţa, autoritățile au înaintat cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu şi delapidare a unor fonduri instituţionale în cazul unei profesoare în vârstă de 54 de ani, fost director al unei şcoli profesionale, care timp de 3 ani,şi-ar fi însuşit o parte din banii alocați burselor şcolare.
,, Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi delapidare a unor fonduri instituţionale.
Din verificări a reieşit că, în perioada 2018-2021, o femeie, în vârstă de 54 de ani, director al unei şcoli profesionale din judeţul Ialomiţa, şi-ar fi însuşit o parte din fondurile alocate pentru bursele şcolare. Prejudiciul este estimat la 22.000 de lei" , a precizat Ludmila Dascălu, reprezentant IPJ Ialomița.
Citeste si: VIDEO| Unul dintre cei mai apreciați profesori de matematică a ales să se mute într-un mic sat săsesc, la sute de kilometri distanță de vacarmul Bucureștiului. Florin Stoica, o poveste de viață impresionantă
Femeia și-a însușit din banii elevilor timp de 3 ani
În acest sens, polițiștii au demarat întocmirea unui dosar de cercetare penală, verificările fiind continuate, pentru stabilirea cu exactitate a situației.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Rezultate parțiale. Se numără ultimele voturi. Luptă strânsă între Elena Lasconi și Marcel Ciolacu pentru turul doi- antena3.ro
Citeste si: REZULTATE EXIT-POLL-URI la alegerile prezidențiale 2024- primul tur. Marcel Ciolacu și Elena Lasconi, în turul doi- wowbiz.ro
Fosta directoare a Şcolii Profesionale Reviga din judeţul Ialomiţa şi-ar fi însuşit, timp de 3 ani, o parte din banii alocați elevilor care proveneau din familii cu venituri reduse. Incidentul a fost descoperit de noua directoare a şcolii. Aceasta a semnalat Inspectoratul Şcolar, instituţie ce a cerut un control la şcoala respectivă. Potrivit primelor decizii finale, fosta directoare şi-ar fi însuşit o parte din sumele pe care în mod normal trebuia să le primească elevii ce proveneau din familii cu posibilităţi materiale reduse.
În prezent, femeia acuzată că şi-ar fi însuşit banii copiilor, își desfășoară în continuare activitatea didactică. Aceasta este încă angajată a a instituției de învățământ pe care a condus-o şi de la vârful căreia a comis infracţiunile de care este acum acuzată.
Citeste si: Cine este Corina Atanasiu, ministrul Educaţiei propus în noul Guvern Cioloş?