O anchetă DNA, care îl vizează pe un director din Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a fost deschisă de DNA. Conform primelor informații, acesta ar fi luat bani de la două angajate pe care le-a ajutat la concursul de ocupare a posturilor.

Directorul, schimbat din funcţie

UPDATE: Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a anunţat că directorul a fost schimbat din funcţie.

 

”Angajatul ministerului vizat de acheta procurorilor DNA a fost schimbat din funcţie. Luăm toate măsurile pentru buna continuare a activităţii, iar la nivelul conducerii ministerului va urma o evaluare a personalului”, au transmis oficialii MIPE.

Citește și: VIDEO- Afaceristul care i-a dat lui Dumitru Buzatu geanta cu bani face declarații în scandalul momentului: ”Eu nu am avut o prietenie cu domnul Buzatu”

”Ministerul are o politică de toleranţă zero faţă de fapte de corupţie”

După anunțarea anchetei, ministerul a transmis că are ”toleranță zero” față de astfel de fapte și așteaptă informații oficiale. Vor fi luate măsuri imediate după apariția elementelor din anchetă.

Ar fi luat bani din salariile a două angajate pe care le-ar fi ajutat să ocupe posturile

Ar fi luat bani din salariile a două angajate pe care le-ar fi ajutat să ocupe posturile

[Sursa foto: Pexels.com]

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

”Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene are o politică de toleranţă zero faţă de fapte de corupţie. În măsura în care organele de cercetare penală ne vor solicita colaborarea în bunul mers al anchetei, avem toată deschiderea şi le vom pune la dispoziţie toate documentele care ne vor fi solicitate”, au transmis, vineri, reprezentanţii MInisterului Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Citește și: Percheziții la Primăria comunei Morăreşti: Dosarul vizează o lucrare la un drum. Şapte persoane au fost duse la sediul poliţiei pentru audieri

Instituția așteaptă informații oficiale pentru a lua ”măsuri imediate de izolare a situaţiei şi de înlăturare a oricărui risc de vulnerabilizare în continuarea activităţii”.

Procurorii DNA Constanţa fac percheziţii

Procurorii DNA Constanţa au făcut percheziţii, vineri dimineaţă, la o persoană bănuită de luare de mită.

Directorul a fost schimbat din funcție

Directorul a fost schimbat din funcție

[Sursa foto: Pexels.com]

Este vorba de un director din Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene. Timp de doi ani, el ar fi luat mită o treime din salariul lunar a două angajate. Acestea ar fi fost ajutate cu aflarea subiectelor de examen pentru obţinerea posturilor.

Citește și: Dumitru Buzatu, din nou în spatele gratiilor. Șeful Consiliului Județean Vaslui riscă prelungirea perioadei de arest

Suspectul urmează să fie adus la audieri, la sediul DNA Constanța.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si