"Avem o avertizare de cod galben, inclusiv de cod portocaliu, pentru fenomenul de ger. Temperaturile in urmatoarea saptamana vor fi deosebit de scazute, chiar cu 10-15 grade mai mult decat ceea ce ar fi normal pentru aceasta perioada din an. in mai mult de jumatate din tara va fi cod portocaliu, pentru ca de la o zi la alta valorile minime se vor situa intre -22, posibil chiar -23 de grade, iar in restul tarii valori deosebit de scazute”, a spus Elena Mateescu la Romania TV.

"Vorbim de un ger persistent care nu afecteaza doar Romania, ci intreaga Europa centrala de sud si sud-est", a mai spus ea.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Administratia Nationala de Meteorologie a emis cod portocaliu de ninsori si vant puternic, valabil pentru 12 judete din sudul tarii, inclusiv in Capitala.

Astfel, in judetele Mehedinti, Dolj, Olt si Teleorman va ninge abundent si se va depune strat de zapada local de peste 30-40 centimetri, iar vantul va avea intensificari cu viteze in general de 45-55 km/h, temporar viscolind ninsoarea.

Aceste fenomene vor avea loc luni, 26 februarie, intre orele 7:00 si 23:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si