Markus Jooste, fostul șef al grupului de retail Steinhoff, care a fost în centrul unui uriaș caz de fraudă corporativă în Africa de Sud, a murit în urma rănilor de armă.

Se presupune că directorul s-ar fi sinucis în casa sa din orașul Hermanus din Africa de Sud.

Citește și: VIDEO-Manager de spital, luat pe sus de procurori. Care este bănuiala anchetatorilor

sinucidere markus jooste

Forțe masive din poliție, prezente la locul tragediei din Africa de Sud

[Sursa foto: News 24]

Poliția a spus că Markus Jooste a decedat la spital în urma împușcăturii care a avut loc în casa lui din sudul orașului Hermanus. 

„Circumstanțele morții sale sunt investigate în clipa de față”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Andre Traut, conform BBC

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Grupul condus de Joste includea retaileri din Europa, inclusiv din Marea Britanie sau România.

Directorul s-ar fi sinucis după ce a fost obligat să plătească 25 de milioane de dolari

Vestea morții bărbatului de 63 de ani a venit la o zi după ce Mrkus Jooste a fost obligat să plătească o amendă de 25 de milioane de dolari.

Autoritatea de reglementare financiară din Africa de Sud a precizat că Jooste a jucat un rol în publicarea situațiilor financiare înșelătoare despre Steinhoff International Holdings.

Retailerul a suferit pierderi mari, la fel ca și investitorii din fondurile de pensii din Africa de Sud, de când a izbucnit scandalul contabil în 2017.

Markus Jooste, fostul CEO care a scufundat gigantul din industria mobilei, a pierdut și recursul împotriva mandatului pentru arestarea sa în Germania.

Autorităţile din Oldenburg au cerut extrădarea lui Jooste din Africa de Sud sau puteau cere susţinerea Interpolului în acest caz.

markus jooste Directorul s-ar fi sinucis după ce a fost obligat să plătească 25 de milioane de dolari

Markus Jooste  s-ar fi sinucis după ce a fost obligat să plătească 25 de milioane de dolari

[Sursa foto: News 24]

Markus Jooste, fostul CEO al grupului, a demisionat imediat după debutul scandalului în care a fost cuprins acesta în 2017.

Potrivit unor anchete care au dezvăluit una dintre cele mai mari fraude corporate din ul­ti­mii ani, executivii din cadrului gigantului Steinhoff ar fi folosit 6,5 mi­liarde de euro în tranzacţii false pentru a creşte valoarea companiei înainte de colapsul acesteia.

Un fost executiv de top din com­pania sud-africană ar fi condus cam­pania de falsificare a activelor care ar fi rezultat în creşterea substanţială a profiturilor şi valorii activelor gru­pului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si