Potrivit jurnaliștilor italieni de la publicația Fanpage, tânăra în vârstă de 24 de ani a făcut public un mesaj primit pe platforma Whatsapp în care era avertizată să își schimbe culoarea părului, într-o nuanță „mai puțin stridentă” și să vină la locul de muncă în pantaloni normali sau blugi, orice dar nu în pantaloni de trening.

Într-o notă amuzată, dar și ușor ironică, Francesca a vorbit pe rețelele de socializare despre concedierea ei pe care o consideră neașteptată și nejustificată.

Citește și: Laviniei i se va face dreptate după 5 ani de la accidentul care a lăsat-o în stare vegetativă. Fetița a fost lovita de mașină în curtea grădiniței

Tânăra în vârstă de 24 de ani este consilieră locală în cadrul partidului Rifondazione Comunista din Granarolo dell’Emilia, provincia Bologna, iar în aceste momente încearcă să își ascundă disprețul provocat de avizul de concediere primit chiar în timpul programului de lucru, de față cu clienții.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Potrivit spuselor acesteia, acesta este un caz de negare a unui drept și de prejudecată, în timp ce pentru compania Hammersmith Srl, cea pentru care lucra tânăra, motivele sunt legate de nerespectarea perioadei de probă.

Francesca nu s-a gândit niciodată că își va pierde locul de muncă din cauza culorii părului

Cu o lună în urmă, Francesca a fost angajată la magazinul Suite Benedict din centrul comercial Gran Reno di Casalecchio. Însă, i s-a cerut să își schimbe culoarea părului fucsia într-una mai închisă. Cu toate că nu era de acord cu cerința, Francesca a acceptat și a ales o nuanță de roz-ciclamen.

După o perioadă, culoarea s-a estompat. Astfel, Francesca și-a vopsit părul într-o nuanță de mov, asemănătoare cu culoarea vinetei.

„Niciodată nu m-aș fi gândit că voi pierde locul de muncă din cauza acestei alegeri, ba chiar eram foarte liniștită, deoarece mi s-a cerut să aleg culori închise… Astăzi însă, după ce am discutat din nou despre această alegere și după ce am cerut companiei să-mi ofere o paletă aprobată de culori pe care să o analizez, mi s-a înmânat scrisoarea de concediere.”, a fost mesajul scris de Francesca pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Incredibil care a fost visul de o viață al acestei femei! Totul s-a îndeplinit acum, la vârsta de 92 de ani

Francesca a primit o scrisoare de concediere de la o colegă, în care se menționează că nu a trecut perioada de probă. Cu toate acestea, tânăra susține că motivele concedierii nu corespund cu cerințele și sarcinile pe care le-a îndeplinit la locul de muncă.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

De-a lungul timpului petrecut ca vânzătoare, nu au fost semnalate probleme, iar chiar i s-au încredințat cheile magazinului și a fost rugată să ajute la instruirea unei noi angajate. Francesca are de gând să se adreseze justiției, argumentând că a fost discriminată, fără a primi vreo insultă sau dispreț din partea clienților. Într-o zi, chiar a avut un moment plăcut în magazin, când o mamă și fiica ei, ambele cu aceeași culoare de păr, și-au făcut complimente reciproc.

Citește și: O fetiță de 11 ani cu un IQ mai mare decât al lui Einstein a terminat un masterat în inginerie și lucrează la Agenția Spațială


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si