Discuția halucinantă pe care a purtat-o Cătălin Cherecheș cu denunțătorul său: "Eu sunt diavolul". Ce i-a spus fostul primar înainte să închidă telefonul
Au apărut înregistrări audio făcute cu telefonul mobil chiar de denunțătorul fostului edil din Baia Mare, Cătălin Cherecheș. Acesta neagă acuzațiile și chiar a cerut o expertiză în Statele Unite.
Author: Stefania Pavel miercuri 06 decembrie 2023 , 14:45
Au apărut noi dezvăluiri în cazul fostului primar fugar! Niște înregistrări halucinante au fost făcute cu un telefon mobil chiar de denunțătorul lui Cătălin Cherecheș.
Ce a discutat Cătălin Cherecheș cu denunțătorul său?
Cele 47 de înregistrări constituie o probă importantă la dosarul edilului, însă cu toate astea, el neagă aceste acuzații. În apărarea sa, Cătălin Cherecheș a cerut chiar o expertiză în Statele Unite care să ateste faptul că acestea ar fi fost șterse sau adăugite, astfel încât să-l scoată pe el vinovat.
Chiar și așa, rezultatul expertizei a dovedit exact contrariul.
De asemenea, judecătorii au precizat că una dintre convorbiri, care s-ar fi desfășurat într-un local din Baia Mare, ar fi concludentă, deoarece evidențiază fix relația dintre el și denunțător.
Cătălin Cherecheș: "Eu consider că ți l-am cumpărat, așa că nu contează ce crezi tu. Contează ce credem noi Dacă tot ți l-am cumpărat, avem pretenția să-l putem vinde şi mai departe să facem profit".
Procedura de extrădare nu poate dura mai mult de 90 de zile
Fostul primar deja și-a exprimat dorința în ceea ce privește extrădarea. Acesta își dorește să își ispășească pedeapsa în Germania, departe de locul unde ar putea fi persecutat politic.
Cătălin Cherecheș încă se află în închisoare din apropiere de orașul Augsburg, însă joi, 7 decembrie 2023, el va fi mutat într-o închisoare din München.
Cel mult trei luni de zile ar mai putea trage de timp edilul, în baza legislației în vigoare.
"În situații particulare, atunci când mandatul european de arestare nu poate fi pus în aplicare în acest termen (60 de zile, n.r.),
instanța din țara în care fugarul a ajuns- în acest caz, Germania- informează autoritățile judiciare din țara emitentă (România, n.r.) indicând motivele pentru care nu poate respecta termenul de 60 de zile. Deci, instanța din Germania ne va informa, dacă procedura (de extrădare) nu va putea fi finalizată în 60 de zile. În acest caz, termenul va putea fi prelungit cu încă 30 de zile.
Ca atare, în orice situație, procedura, în mod normal, ar putea fi finalizată", a declarat ministrul Justiției, Alina Gorghiu, la Antena 3 CNN.