Vladimir Putin i-a spus luni președintelui francez Emmanuel Macron că un acord cu Ucraina este posibil doar dacă Kievul este neutru, „denazistificat” și „demilitarizat”, iar controlul Rusiei asupra Crimeei anexate este recunoscut oficial, a spus Kremlinul.

Care sunt condițiile lui Vladimir Putin

Palatul Elysee a spus că Putin a ”confirmat disponibilitatea de a se angaja” să oprească atacurile împotriva civililor și a blocurilor din Ucraina.

Citeste si: Primarul orașului ucrainean Kupeansk este cercetat pentru trădare după ce și-a predat orașul rușilor

Macron a discutat, de asemenea, la telefon cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, ”în mai multe rânduri în ultimele ore”, mai anunţă preşedinţia franceză.

Citeste si: Rusia îşi închide spaţiul aerian pentru 36 de ţări

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Pe de altă parte, Macron şi-a informat partidul, LREM, că nu poate participa la o reuniune publică, prevăzută sâmbătă, primul său miting de campanie în alegerile prezidenţiale franceze.

Emmanuel Macron a vorbit și cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, "de mai multe ori în ultimele ore"

Emmanuel Macron, mobilizat pe scena diplomatică, în contextul în care războiul rus continuă să facă ravagii în Ucraina, vrea să-şi consacre eforturile unei păci şi obţinerii unui armistiţiu între Rusia şi Ucraina.

Citeste si: Maia Sandu, președintele Republicii Moldova despre situația din Ucraina: „Tragedia pe care o trăiesc astăzi vecinii noștri ucraineni este și tragedia noastră”

În cadrul discuției cu Putin, Emmanuel Macron a reiterat ”solicitarea comunității internaționale de a pune capăt ofensivei ruse împotriva Ucrainei și a reafirmat necesitatea încetării imediate a focului”, potrivit Elysee, în cea de-a cincea zi a ofensivei ruse asupra Ucrainei.

Citeste si: Elveția a hotărât să blocheze banii rușilor implicați în războiul cu Ucraina

”În timp ce discuțiile dintre delegațiile ruse și ucrainene încep” la frontiera ucraino-belarusă, Macron a cerut ”oprirea tututor atacurilor împotriva civililor și blocurilor,- o conservare a infrastructurii civile,- o securizare a drumurilor, în particular pe drumurile la sud de Kiev”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si