Cei doi oficiali militari au vorbit vineri despre incidentul în urma căruia au fost găsite elementele de dronă pe teritoriul României.
Generalul Daniel Petrescu a spus că România condamnă cu fermitate războiul de agresiune dus de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei, și de asemenea şi atacurile nejustificate şi ilegale care au loc împotriva infrastructurii ucrainene şi populaţiei civile.
Citește și: Femeile ucrainene care au studii medicale trebuie să se înregistreze pentru serviciul militar: „Legislația nu face diferență între femeile și bărbații înrolați în armată”
România sprijină în continuare Ucraina
A reamintit despre sprijinul multidimensional pe care România îl va acorda Ucrainei, cât timp va fi nevoie spune MApN.
În acest sens, şeful Apărării i-a transmis oficialului ucrainean că a dispus suplimentarea măsurilor pentru întărirea capacităţilor de monitorizare şi de securizare a spaţiului aerian la frontierele României.
CNSU a emis o hotărâre pentru populația din zonele apropiate de localitățile ucrainene Remi și Ismail.
În aceste zone menționate, comitetele județene pentru situaţii de urgenţă au dispus măsuri pentru informarea populaţiei, identificarea spaţiilor care pot fi utilizate pentru adăpostire şi asigurarea permanenţei la sediile autorităţilor publice locale locurile de acţionare a mijloacelor de alarmare.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Inspectoratele pentru situaţii de urgenţă județene unde sunt stabilite astfel de zone ”asigură informarea populaţiei cu privire la modul de comportare şi acţiune, verificarea şi eliberarea tuturor spaţiilor cu destinaţie de adăposturi publice, precum identificarea altor spaţii ce pot fi folosite pentru protecţia populaţiei”.
”Ministerul Apărării Naţionale edifică spaţii de protecţie a populaţiei la nivelul localităţilor Plauru şi Ceatalchioi, precum şi la nivelul altor localităţi cu un număr mic şi foarte mic de locuitori, stabilite la nivelul comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă”, prevede hotărârea.
Citește și: VIDEO- Teroarea din Deltă după bombardamentele rușilor. Locuitorii din Plauru fac nopți albe de spaimă
În zonele care nu au acoperire GSM sau neacoperite de mijloace de alarmare, inspectoratele pentru situaţii de urgenţă trebuie să trimită echipaje care să asigure avertizarea/alarmarea populaţiei, în baza datelor transmise de dispecerate prin intermediul stațiilor radio, prin sisteme mobile de avertizare sau comunicare.
Hotărârea poate fi consultată AICI.
Citește și: VIDEO- Proiectil mic, de tip glonț, identificat de polițiști într-o locuință din Chilia Veche. Ciucă: "Pe teritoriul României, oamenii sunt în siguranţă"