Close sidebar
Close sidebar

Dispar bucăți de parcuri pentru a face loc cafenelelor și parcărilor. Primăria Capitalei schimbă fața centrului orașului

Mai multe parcuri și spații verzi din București ar urma să fie modificate sau chiar să dispară, scrie Digi 24. Motivul este că Primăria Capitalei își dorește să creeze mai multe locuri de parcare.

E. V.,


DISTRIBUIE
acest articol

Primăria Capitalei va declara zonele respective de utilitate publică, pentru a face loc unor parcaje subterane, alei pietonale sau chiar cafenele.

Parcul Sălii Palatului o să fie schimbat complet, iar aici vor apărea 900 de locuri de parcare subterane, iar câteva zeci de arbori ar urma să dispară. "Se produce o betonare totală şi o dizlocare majoră de pânză freatică. Este o mare pierdere, mai ales că aici sunt obiective istorice extraordinare", a declarat Dan Trifu, vicepreședinte Eco Civica.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Parcul Tribunalului, renovat în urmă cu doar trei luni, ar putea să fie și el victima schimbărilor. Aici, primăria Capitalei vrea să facă alei pietonale.

În Parcul Izvor, vis-a-vis de Parlament, o bucată de parc ar urma să se transforme într-o bibliotecă subterană. Pe spaţiul verde de peste drum, PMB ar mai vrea să facă o parcare şi un pasaj pietonal.

Una dintre cele mai dramatice schimbări ar urma să fie pe Bulevardul Unirii.

Pe porţiunea dintre Piaţa Constituţiei şi Piaţa Unirii şoseaua care e acum pe centrul arterei ar urma să fie mutată la margine, iar arbori ar urma să dispară. În locul benzilor de circulaţie ar urma să apară terase şi cafenele şi o zonă de promenadă.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI