Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România a declarat că Ozempic va dispărea din farmacii. Medicamentul va mai putea fi comercializat până la data de 31 iulie 2024.

Fără Ozempic în farmacii. Decizia luată de Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România

Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România a luat o decizie în privința Ozempicului, în urma informațiilor DAPP.

Ozempic urmează să iasă de pe piața farmaceutică începând cu data de 31 iulie 2024. Este vorba despre toate concentrațiile de Ozempic.

Citește și: Oamenii bogați, risc mai mare de a face cancer decât oamenii săraci. Rezultatele impresionante ale unui studiu: "Predicția riscului de boală depinde de mediul socio-economic al unui individ"

Dispare din farmacii!

[Sursa foto: Captura Stirile Kanal D]

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Fosta soție a lui Sebastian, atac subtil la adresa Robertei de la „Casa iubirii”?! „Tu nu ai niciodată cum”- wowbiz.ro

”Conform informaţiilor primite din partea deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă (DAPP), medicamentul OZEMPIC (SEMAGLUTIDUM), în toate cele trei concentraţii (0,25 mg; 0,5 mg; 1 mg) şi sub formă de soluţie injectabilă în stilou injector (pen) preumplut, din motive comerciale, va fi disponibil în România doar până la data de 31 iulie 2024. Conform prevederilor legale, medicamentul OZEMPIC, nu va mai fi comercializat în România după această dată”,  a

transmis Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România.

Ozempicul a devenit un medicament controversat de-a lungul timpului. Oamenii îl foloseau pentru a slăbi, chiar dacă medicamentul se eliberează pe baza unei rețete de la doctor.

Potrivit Daily Mail, autoritățile sanitare din S.U.A au înregistrat, începând cu 2018 și până în prezent, peste o sută de decese în rândul persoanelor care au luat Ozempic pentru a slăbi.

Dintre acestea, 81 au utilizat semaglutidă, ingredientul activ din Ozempic.

Citește și: A mâncat cinci mese tip fast food pe zi și a ajuns să cântărească 127 de kilograme. Ireal cât a slăbit, după o decizie de moment. Cum a ajuns să își schimbe radical viața

Dispare din farmacii!

[Sursa foto: istockphotos]

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si