Potrivit directorului medical al SAJ Galaţi, dr.Mihai Polinschi, în urma analizei şi a probelor strânse în acest caz, s-a luat o primă decizie, aceea ca asistenta să nu mai lucreze la dispeceratul integrat.

Asistenta nu va mai lucra pentru o perioadă de timp

”S-a luat o decizie preliminară, şi anume suspendarea temporară a activităţii asistentei în dispeceratul integrat, până la definitivarea anchetei  şi eventual până la expirarea unei sancţiuni.

Ancheta continuă, s -au strâns doar câteva dovezi şi să vedem în continuare, dar ca primă măsură asistenta nu va mai lucra o perioadă la dispeceratul integrat”, a declarat dr.Polinschi.  

Citeste si: Incident șocant: un copil a fost atacat, pe stradă, de un urs

În urmă cu o săptămână, pe data de 2 iulie, o femeie, asistent maternal, a sunat la 112 pentru a anunța că fata de 16 ani pe care o avea în îngrijire a dispărut în timpul unei plimbări. Fata este pacient la neuropsihologie pediatrică și recent revenise de la spital.

Femeia ar fi sunat de mai multe ori la numărul unic de urgență 112 pentru a cere ajutorul autorităţilor, dat fiind că fiica sa avea un  comportament imprevizibil uneori şi putea deveni violentă.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Fetița a fost găsită[Sursa foto: PixaBay]

După câteva minute, apelul de urgenţă a fost direcţionat către Serviciul de Ambulanţă, iar conform înregistrărilor convorbirii, persoana din dispecerat i-a spus femeii să aştepte pentru că nimeni nu va porni în căutarea fetei prin tot oraşul.

Citeste si: VIDEO| Dialog halucinant între operatorul 112 și o femeie care anunța dispariția unei copile: ”Nu vine nimeni...”

DSU a anunţat demararea unei anchete în acest caz

"Ca urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public, care vizează o înregistrare audio dintre un dispecer al Serviciului de Ambulanţă Galaţi şi o persoană care anunţa dispariţia fiicei sale care suferă de o problemă medicală, pentru corecta informare a opiniei publice precizăm că Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă s-a sesizat cu privire la această speţă, începând astfel demersurile în contextul verificării celor întâmplate, fapt pentru care, o echipă de control a DSU va fi trimisă la Dispeceratul Integrat de Urgenţă Galaţi. Totodată, asigurăm opinia publică că nu vom admite ca astfel situaţii să fie tolerate, fapt pentru care vom lua toate măsurile necesare în vederea sprijinirii interesului populaţiei", a transmis DSU.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

De asemenea, conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi a demarat o anchetă după apariţia în presă a unei convorbiri purtate între angajata instituţiei si mama fetei în vârstă de 16 ani cu probleme psihice.

În cele din urmă, femeia a reuşit să ia legătura cu poliţia şi fetiţa a fost găsită. Se întorsese la Spitalul de Psihiatrie unde, potrivit femeii care îi este tutore, dezvoltase o obsesie pentru un tânăr gardian.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si