Close sidebar
Close sidebar

VIDEO| Cum se distanțează românii pe plajele din România

Distanțarea socială pe plaje este un test greu de trecut pentru românii aflați în vacanță. Vezi cum se distanțează turiștii pe plajele din România, dar și ce părere au despre noile reguli impuse de autorități.

Georgiana Balaban,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

VIDEO| Cum se distanțează românii pe plajele din România. Părerile turiștilor aflați la mare. „ Stați să-mi pun masca, pentru că dacă interacționez port masca. M-am uitat în jurul meu când am venit și am văzut că am doi metri și ceva și daia n-am pus-o. De câte ori interacționez cu cineva chiar o port. Stați să-mi iau o poziție mai ok...scuze...pe ideea asta să fim familie...ca să fim familie...trebuie să interacționezi cu cei de lângă tine!” a declarat un turist aflat pe litoralul Mării Negre.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a făcut o vizită la 1 iulie pe litoralul românesc, în zona Cazinoului din Constanța.

El a transmis atunci că a fost nemulțumit de ceea ce a găsit. Vela a menționat că aglomeraţia a fost permisă deoarece echipajele de poliţie poate nu au fost foarte bine organizate pe litoral şi că, dacă un singur echipaj trece pe faleză o dată la trei ore, atunci agenţii economici nu au respectat regulile de distanţare socială.

VIDEO| Cum se distanțează românii pe plajele din România

„Nu e o idee prea bună...toată lumea are dreptul să se distreze, toată lumea are dreptul la libertate, nu doar cei căsătoriți au dreptul la libertate.” a adăugat un turist aflat pe plajă.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

„În plin sezon vor fi controlate mai multe unităţi de mai multe ori. O să vedeţi că în propunerea CNSU, în hotărârea de Guvern va fi un articol care prevede următorul lucru: operatorii economici care încalcă regulile vor avea autorizaţia de funcţionare suspendată.

Controalele nu se vor face doar cu poliţiştii sau cu jandarmii pentru că sunt adeptul comunicării, convingerii, nu a unor măsuri coercitive care pot fi amânate, plătită amenda peste 15 zile, discutată, amânată şi omul să funcţioneze în continuare, sunt adeptul unor controale mixte, unor echipaje mixte cu reprezentanţi de la alte instituţii care au atribuţii în zona sanitară, în zona comercială dacă vreţi şi protecţia alimentară astfel încât să se poată lua decizii care au un impact mai mare asupra operatorului care încalcă regulile, aceea de a suspenda autorizaţia de funcţionare. Cred că din acest moment operatorii economici vor fi mai riguroşi, mai atenţi astfel încât să creeze acel spaţiui de siguranţă pentru că e păcat ca un turist care vine aici sănătos să plece acasă bolnav”, a explicat Marcel Vela.

Citeste si: Un ministru din Bosnia a murit după ce a contractat Covid-19

Citeste si: „Nu sunt bani pentru toate". Klaus Iohannis, despre creșterea pensiilor și dublarea alocațiilor

Citeste si: Adevărul despre varza de Bruxelles pe care nimeni nu îl spune

Părerile sunt împărțite pe litoral. Unii turiști aleg să respecte regulile impuse de autorități, iar ceilalți consideră că aceste măsuri sunt foarte drastice. „Aș putea să stau la 2 metri de iubita mea, aș putea să stau la distanța asta. Doar că sunt niște restricții și niște condiții care nu-ți garantează, adică nu poți să te gândești la un viitor pentru o restricție a unei boli...Covid...” a menționat un bărbat aflat pe plajă cu iubita sa.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Marcel Vela speră să nu se ajungă în situaţia de a fi închise plaje, iar aglomeraţia oamenilor a fost permisă deoarece poliţia nu a fost foarte bine organizată pe litoral.

Ce spune Ministrul de Interne despre situația de pe litoralul românesc

„Sper să nu ajungă în situaţia în care să se închidă plaje, să fie asemenea măsuri care până la urmă fac şi rău turistului care vine să se bucure de mare sau de soare. Cred că oamenii vor înţelege.(...) La plimbări oameni se aglomerează pentru că aglomeraţia a fost permisă, pentru că poliţia şi echipajele de poliţie nu au fost poate foarte bine organizate aici pe litoral, foarte bine prezentate în spaţiul public şi atunci dacă ai un singur echipaj o dată la trei ore care trece pe faleză normal că agenţii economici poate nu au respectat. Vor fi mai multe patrule, vor fi controale mixte şi se vor suspenda autorizaţiile”, a mai spus ministrul de Interne.

Citeste si: Marcel Vela, anunț de ultimă oră: "În următoarele două luni..."

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI