Cele trei familii din comuna arădeană Semlac au ieșit duminică la iarbă verde. Spre seară s-au venturat într-o plimbare cu barca pe râul Mureș. La un moment dat au vrut să ajungă pe celălalt mal în județul Timiș să se distreze la o terasă. Înghesuiți în ambarcațiunea șubredă s-au îndepărtat foarte puțin de mal, iar la scurt timp curenții puternici au răsturnat barca.

Citește și: VIDEO- O mașină s-a răsturnat într-o prăpastie în județul Brașov: cinci persoane au fost rănite

”Au făcut un foc cu niște mici, barca s-a clătinat, s-au speriat și au căzut din barcă. Se auzeau țipetele unei femei cum o ducea apa pe malul celălalt.”

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Oamenii au sărit în bărci și au încercat să dea o mână de ajutor până la venirea pompierilor. Acest bărbat a reușit să scoată din râu două femei și o fetiță care au ajuns la spital.

Citește și: Intervenție de ultim moment a pompierilor după scufundarea unei bărci pescărești

”Am trecut de dincolo că strigau ajutor și am mai luat un copil în barcă și un bărbat să mă ajute.”

Conducătorul bărcii avea o alcoolemie de 0,31 mg/l 

Căutările au continuat și după lăsarea întunericului însă, fără folos. Unul dintre bărbații din barcă a reușit să-și scoată cei doi copii la mal. Și cel care conducea barca, despre care polițiștii au stabilit că avea o alcolemie de 0,31, a reușit să se salveze. Patru oameni: tatăl și doi dintre copiii săi, dar și un tânăr de 27 de ani sunt în continuare de negăsit.

”Nu se vede nimic, nici haine, nimic. În partea cealaltă, până în spate, vreo 3-4 kilometri încolo. Este foarte mare curentul, dar dacă au ieșit curentul e foarte mare și la mulți kilometri de aici în jos.”

Pompierii au reluat misiunea de căutare în această dimineață

O altă femeie din barcă și băiețelul ei de 3 ani și opt luni au fost scoși pe malul timișean de un alt localnic cu barca. Copilul era în stop cardiac și în ciuda manevrelor de resuscitare nu a mai putut fi salvat. Barca a fost găsită la 4 kilometri distanță, aproape de Arad. Căutările au fost încheiate târziu în noapte și reluate astăzi, pe lumină.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si