Close sidebar
Close sidebar

Distribuția pastilelor de iod a fost amânată. Alexandru Rafila s-a răzgândit și pregătește o campanie de informare

Distribuția pastilelor de iod a fost amânată pentru a doua jumătate a lunii aprilie. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, pregătește o campanie de informare cu privire la modul de administrare a medicamentelor care conțin iodură de potasiu.

Diana Bostan,

Pastile iod

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat, luna trecută, că distribuirea pastilelor de iod va avea loc astăzi. Ei bine, acest lucru nu este posibil, deoarece medicii de familie refuză să împartă comprimatele, având de oferit medicamente la 170 de pacienți pe o singură zi.

Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății

„La începutul săptămânii viitoare, Guvernul României și Ministerul Sănătății vor demara campania de informare a populației referitoare la modul de administrare și de păstrare a comprimatelor de iodură de potasiu. Menționăm că, în momentul de față, nu există niciun pericol care să facă necesară administrarea acestor pastile. Campania de informare publică, distribuția și dezvoltarea deprinderilor preventive în rândul populației sunt în responsabilitatea Ministerului Sănătății.

În perioada imediat următoare, Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate vor stabili procedura legală pentru distribuirea pastilelor de iodură de potasiu pentru populația cu vârsta între 0 și 40 de ani. Distribuirea comprimatelor va începe în a doua jumătate a lunii aprilie a.c.”, a scris Ministerul Sănătății.

Citeste si: Cine trebuie sa ia pastile de iod, in cazul unui atac nuclear. Nu toate persoanele sunt vizate

Administrarea pastilelor de iod

Administrarea pastilelor de iod se face în timpul optim de maxim 8 ore de la anunțul autorităților, iar posibilitatea administrării acestora nu trebuie să depășească 24 de ore. Astfel, dozele se administrează în funcție de fiecare grupă de vârstă.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: VIDEO| Anunț de ultimă oră al Ministerului Sănătății. Pastilele de iod nu mai ajung la români

Așadar, copiilor nou-născuți până la vârsta de o lună se oferă 1/4 de comprimat, copiilor cu vârsta de până la 3 ani se administrează jumătate de comprimat.

Între 3 și 12 ani se dă un comprimat, la copiii peste 12 ani și adulți, două comprimate. La fel se administrează femeilor gravide sau celor care alăptează.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI