Prim vicepresedinte al FrontuluI Salvarii Nationale (FSN), Dumitru Mazilu a fost un personaj principal in evenimentele din decembrie 1989, care au condus la caderea regimului comunist condus de Nicolae Ceausescu. Adversar declarat al lui Ceausescu, Mazilu a indeplinit intre 1985 si 1992 functia de raportor special al Natiunilor Unite pe problemele drepturilor omului si ale tineretului din lume, prilej cu care a infierat practicile Securitatii, fiind chiar arestat la domiciliu, impreuna cu sotia si copilul.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Cum a devenit un român spaima Californiei. Andrei a ajuns să controleze mii de conturi din care a furat toți banii- antena3.ro

Citeste si: Vitamina D e cea care stabilește legăturile în complicatul sistem imunitar. Ce înseamnă doza „de atac”- wowbiz.ro

Intre 1991 si 1993, Mazilu se intoarce la functia pe care o ocupa si inainte de 1989, aceea de Director al Departamentului juridic in Ministerul Afacerilor Externe, reconstruindu-si cariera in diplomatie. Profesor de drepturile omului si de drept maritim, Mazilu este si astazi cadru didactic la o universitate particulara, aparand din nou in public in momentul in care a trebuit sa dea declaratii la Parchetul General cu privire la Mineriadele din 1990.

In 2003, a fost propus la Premiul Nobel pentru Pace de catre Academia Diplomatica Internationala, pentru rolul avut in lupta impotriva regimului comunist din Romania. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si