Fostul președinte și premier rus Dmitri Medvedev spune că explozia de pe teritoriul polonez a arătat că Occidentul se apropie de un nou război mondial, potrivit The Guardian.

Citește și: Răsturnare de situație în cazul rachetelor căzute în Polonia. Cine le-a lansat, de fapt

„Incidentul cu presupusa „lovitură cu rachete” a Ucrainei într-o fermă poloneză dovedește un singur lucru: ducând un război hibrid împotriva Rusiei, Occidentul se apropie de războiul mondial”, a scris Medvedev pe pagina de Twitter.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: A fost declarată stare de urgență pe teritoriul SUA. Sunt așteptate "consecinţe cu potenţial mortal"- wowbiz.ro

Într-o declarație separată din această dimineață, Ministerul rus de Externe a repetat pe Telegram o afirmație din partea misiunii sale la Uniunea Europeană, potrivit căreia Europa „vizează escaladarea” și urmărește „un alt pas către consolidarea implicării UE în conflictul din Ucraina”.

Reacția premierului României după rachetele care au lovit un stat NATO

Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri dimineață că Guvernul, prin ministerele de linie, a fost în contact permanent cu autorităţile poloneze şi parte la întreg procesul de analiză, împreună cu partenerii din NATO, după incidentul de marţi seară.

Citește și: Klaus Iohannis, primul mesaj după ce două rachete rusești au căzut în Polonia

"Înainte de a începe şedinţa de guvern, vreau să fac referire la incidentul din seara trecută, când două rachete au lovit teritoriul Poloniei. Vreau să reiterez că încă de aseară, împreună cu ministerele şi instituţiile de linie, am fost în contact permanent atât cu autorităţile poloneze, cât şi cu partenerii noştri din Alianţa Nord-Atlantică.

Am desfăşurat şi am fost parte la întreg procesul de analiză şi urmează ca în această dimineaţă, la ora 11,00, ora României, să aibă loc întrunirea Consiliului Nord-Atlantic la nivel de ambasadori şi în funcţie de analiza şi concluziile prezentate vom comunica firul evenimentelor următoare", a declarat Nicolae Ciucă în deschiderea ședinței de guvern.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si