"Vă îndemnăm să vă puneţi întrebarea: ce rost are ca Rusia să atace pe cineva?", a declarat Peskov, într-un interviu pentru postul de stat Rossia 1.

Citeste si: Un militar ucrainean a fost ucis sâmbătă dimineață într-un bombardament

Dmitri Peskov susține că avansarea în mod repetat de către ţările occidentale a unor date pentru o eventuală invadare a Ucrainei de către Rusia este provocatoare şi poate avea efecte adverse, potrivit Reuters.

"Vă reamintim că Rusia nu a atacat niciodată pe nimeni de-a lungul istoriei sale. Şi Rusia, care a supravieţuit atâtor războaie, este ultima ţară din Europa care vrea să vorbească, chiar să pronunţe cuvântul război", a precizat Peskov.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Punctul de trecere spre Donbas este închis din cauza bombardamentelor cu grenade anti-tanc ale rebelilor pro-ruși

Chestionat despre situaţia din Donbas, Peskov a avertizat că "orice scânteie, orice incident neplanificat sau orice provocare minoră poate duce la consecinţe ireparabile”.

Joe Biden este convins că Rusia vrea să invadeze Ucraina

În urmă cu câteva zile, președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden a declarat că este onvins că preşedintele rus Vladimir Putin a luat decizia de a invada Ucraina şi că, deşi încă mai

este loc pentru diplomaţie, se aşteaptă ca Rusia să treacă la acţiune în următoarele zile. Rusia a negat în mod repetat că se pregăteşte să invadeze Ucraina.

Citeste si: VIDEO- Joe Biden este sigur că Putin a hotărât să invadeze Ucraina. Președintele Statelor Unite susține că Rusia încă poate alege calea diplomației

Vladimir Putin nu ţine cont de aceste declaraţii ale statelor occidentale, a declarat Peskov pe canalul de stat Rossia 1.

"Cert este că asta duce direct la o creştere a tensiunilor. Iar când tensiunile escaladează la maximum, cum se întâmplă acum, de exemplu, pe linia de contact (din estul Ucrainei), atunci orice scânteie, orice incident neplănuit şi orice provocare minoră plănuită pot duce la consecinţe ireparabile", a declarat Pekov.

"Aşa că toate acestea au- sau pot avea- consecinţe adverse. Exerciţiul zilnic de a anunţa o dată a invadării Ucrainei de către Rusia este o practică foarte proastă", a mai precizat acesta.

Citeste si: Reacția lui Boris Johnson în conflictul dintre Rusia și Ucraina: ,,Rusia plănuieşte cel mai mare război din Europa de după 1945"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si