Oficialii DNA spun, într-un comunicat de presă transmis marți, că "a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect modalitatea de achiziționare a dozelor de vaccinuri anti-COVID19,  de la declanșarea pandemiei până în prezent".  Biroul de Informare și Relații Publice al DNA precizat că anunțul a venit ca răspuns la solicitările transmise de către reprezentanți ai mass media.

Citeste si: Vaccinarea cu doza nr. 3 ar putea începe de săptămâna viitoare, spune medicul Valeriu Gheorghiță

Acuzația din dosar: abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite 

Urmărirea penală se desfășoară cu privire la faptă („in rem”), respectiv abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, spun oficialii DNA.  Prin urmare, în acest moment, nicio persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"Această etapă nu are caracterul formulării unor acuzații împotriva unei/unor persoane, ci are doar semnificația instituirii cadrului procesual care permite strângerea de probe necesare pentru a evalua dacă s-a produs ori dacă nu s-a produs vreo faptă ce ar intra sub incidență penală", se prezicează în comunicatul de presă.

Alte informații referitoare la stadiul anchetei nu pot fi puse la dispoziție în conformitate cu prevederile art.

12, alin. 1, lit. e, din Legea 544/2001, mai informează DNA.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si