Mulți oameni se relaxează deja cu gândul la o pauză binemeritată de Paște, dar un scurt test IQ de concentrarea minții nu poate fi deranjant.

Citește și: Ai un IQ peste medie dacă vezi cerbul ascuns în imagine în maxim 13 secunde

Iluziile optice sunt o modalitate excelentă de a-ți exercita mintea și de a-ți îmbunătăți capacitatea de a rămâne concentrat pe o sarcină, potrivit Mirror.co.uk.

Studiile au arătat că, rezolvând puzzle-uri provocatoare, îți poți îmbunătăți funcția cognitivă generală – acestea pot chiar să stimuleze memoria și imaginația.

Ai 11 secunde să găsești litera N

Deci, de ce să nu încerci unul și astăzi? Potrivit site-ului JagranJosh, dacă reușiți să finalizați acest nou puzzle în maxim 11 secunde, aveți un IQ ridicat.

În acest puzzle uluitor, vei vedea 11 rânduri ale literei M, dar provocarea ta este să găsești N-ul ascuns printre ele.

Citește și: Doar 2% dintre oameni pot vedea cele 4 femei ascunse în acest desen

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Nu este atât de ușor pe cât ar putea părea la început – pentru că mintea și percepția ta vizuală vor începe să-ți joace feste.

Trebuie să-ți provoci mintea să gândească într-un mod diferit, să caute un anumit indiciu în maximă viteză.

Citește și: Doar geniile văd lampa ascunsă din imagine în maxim 7 secunde

Potrivit sursei citate, dacă reușiți să descoperiți litera ascunsă în 11 secunde, atunci vă puteți lăuda cu adevărat că aveți un IQ ridicat.

Citește și: Test IQ iluzie optică. Poți găsi în maxim 10 secunde iepurele ascuns între pisici?

O iluzie optică precum cea de sus îți forțează sistemul vizual să piardă șirul percepțiilor corecte- uneori ai impresia că dungile de la litera M încep să se miște sub ochii tăi.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Citește și: Poți să găsești ursul panda ascuns în imagine? Dacă o faci în 20 de secunde, meriți un salariu mai mare

Este parte din definiția unei iluzii optice faptul că percepția vizuală pare să difere de realitate. De aceea, nu este chiar adevărat că e un test de inteligență, ci mai degrabă de acuitate perceptivă sau de simț de observație.

Soluția testului IQ

Pentru a găsi litera ciudată, încercați să căutați în diagonală toate rândurile și coloanele. Realizatorii testului au dat o mână de ajutor concurenților pentru că au inserat litera ciudată în partea de început- stânga sus.

Dacă nu ai reușit să găsești N-ul, am postat mai jos răspunsul la enigmă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si