Vești noi pentru studenți. Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj a transmis că pe perioada verii pot rămâne la căminele studențești doar tinerii vaccinați împotriva Sars-Cov-2.

Conducerea Universităţii Babeș-Bolyai din Cluj încurajează vaccinarea împotriva COVID-19. Studenții care doresc să rămână în continuare cazați în cămine, trebuie neapărat să fie vaccinați.

Citeste si: Vești bune pentru elevi. Toți cei care obțin nota 10 la bacalaureat au gratis la Neversea și Untold

Noi reguli pentru studenți

Potrivit ultimei decizii luate de reprezentanții Universităţii Babeș-Bolyai din Cluj, studenții care doresc să rămână, în continuare, pe perioada verii în căminele studențești, trebuie să se imunizeze.

Citeste si: Tinerii primesc bani de la Guvern ca să-și cumpere calculatoare. Care sunt condițiile

Mai mulți studenți s-au vaccinat deja sau plănuiesc să o facă. În timp ce unii au îmbrățișat noua regulă, alții se simt discriminați și nu doresc să se vaccineze.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Căminele Universităţii Babeș-Bolyai din Cluj găzduiesc, anual, aproximativ 6000 de studenţi.

Dintre cei 6000 de studenți, în jur de 700 doresc să rămână în cămine pe toată perioada verii, fără a se întoarce în orașul natal.

doar studenții vaccinați se pot caza la cămine
Anunț pentru studenți.[Sursa foto: PixaBay]

Amicii, locul de muncă sau iubiții îi țin de obicei pe studenți departe de casă. Laura Irimieș- purtător de cuvânt al UBB Cluj- Napoca a declarat că nu este vorba despre o decizie care sa discrimineze sau sa dezavantajeze pe cineva.

Ea a anunțat că regula se va aplica, fără excepție, pentru toți studenții care doresc să rămână în Cluj pe perioada verii.

Citeste si: Mesaje pentru absolvenţi 2021: Urări pentru absolvirea liceului şi facultăţii

Noua regulă a împărțit studenții în două tabere. Unii care doresc să se imunizeze și unii care nu vor sub nicio formă. „Mi se pare ca este un act de discriminare la adresa studentilor care au ales sa nu se vaccineze. A te vaccina e un act medical ce tine de libertatea oricarei persoane. Astfel universitatea a discriminat si a incalcat libertatea studentilor”, a declarat unul dintre studenți.

În următoarea perioadă, conducerea va decide ce se va întâmpla cu studenții care nu vor dori să se vaccineze și vor lua în calcul dacă această decizie va fi valabilă și de la începutul anului universitar care urmează.

Citeste si: Cresc salariile profesorilor din această lună. Sorin Cîmpeanu a semnat ordinul de ministru


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si