Liderii austrieci au făcut apel la unitate națională după ce doctorița Lisa-Maria Kellermayr,  care s-a confruntat cu amenințări cu moartea din partea activiștilor anti-vaccinare și a adepților teoriei conspirației, s-a sinucis, relatează Reuters.

Citeste si: Primele decese din cauza variolei maimuței în Europa

Cadavrul medicului, care vorbise adeseori în presa austriacă despre combaterea pandemiei de coronavirus și promovarea vaccinării, a fost găsit vineri în cabinetul său din Austria Superioară.

Lisa-Maria Kellermayr ar fi lăsat un bilet de adio

Potrivit presei austriece, Lisa-Maria Kellermayr mai încercase să se sinucidă cu două săptămâni în urmă. Atunci a fost internată într-o instituție de psihiatrie și externată a doua zi.

Citeste si: Tragedie în cimitir. O femeie de 48 de ani, zdrobită de propria mașină, sub ochii copilului de 5 ani

Se pare că tentativa ei de sinucidere nu a fost luată în serios, iar acum cel mai faimos medic specializat în coronavirus din Austria este mort.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Lisa-Maria Kellermayr ar fi lăsat un bilet de adio înainte de a-și pune capăt vieții.

Cazul Kellermayr este tragic deoarece arată cât de mult rău poate face agresiunea din mediul online, dar și amenințările repetate venite la adresa unei persoane din partea unor grupuri de extremiști.

Medicul, amenințat în repetate rânduri cu moartea de antivacciniști

Ministrul Sănătăţii din Austria, Johannes Rauch, s-a declarat „consternat” de moartea Lisei-Maria Kellermayr, scrie presa austriacă.

Kellermayr fusese grav amenințată de persoane anonime din mediul online. Valul de ură a fost din ce în ce mai puternic din partea protestatarilor anti-coronavirus, cei care neagă existența virusului sau se opun vaccinării.

Citeste si: Bilanț coronavirus: 7.532 cazuri noi de infectare în ultimele 24 de ore

Din noiembrie anul trecut, doctorița a fost încolțită de oponenții vaccinării și cei care negau coronavirusul, a primit amenințări cu moartea și a fost hărțuită în cabinetul ei.

Ea a trăit în mod constant cu teama că orice persoana pe care o primea în sala de consultație ar putea fi chiar cel care o amenințase în repetate rânduri cu moartea.

Lisa-Maria Kellermayr,

Cazul care a șocat o țară întreagă: medicul Lisa-Maria Kellermayr s-a sinucis 

[Sursa foto: Twitter]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si