Close sidebar
Close sidebar

Doctorita retinuta in dosarul testarilor ilegale de medicamente obtinea pentru studiile sale sume de peste 100.000 de euro! Mecanismul ei era bine pus la punct!

Un nou scandal zguduie sistemul sanitar. Mai multi medici sunt acuzati ca au intocmit acte false pentru ca diverse persoane sa se poata pensiona anticipat. Printre specialistii luati in vizor de procurori se afla si sefa Sectiei de Psihiatrie de la Spitalul de Urgenta din Arad, prof dr. Delia Marina Podea. Doctorita Podea a si fost retinuta ieri de procurori.

C.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

La perchezitie, in locuinta ei, oamenii legii au gasit mai multe tablouri de sute de mii de euro. De altfel, despre medicul Podea se stie in Arad ca este un profesionist, cu o avere impresionanta. Pe langa faptul ca este sefa sectiei Psihiatrie, dr. Podea este si profesor universitar, la Facultatea de Medicina din Arad, dar are si propria clinica de Psihiatrie.  Conform postarilor de pe pagina sa de socializare, medicul este pasionat de arta, dar si de calatorii, ambele pasiuni fiind costisitoare.

Acum, medicul este acuzat ca a cerut si a primit diverse sume de bani pentru a interna fictiv in Sectia de Psihiatrie, unde este sefa, anumite persoane pentru a le ajuta astfel sa se pensioneze pe caz de boala. Mai mult, spun procurorii,  unora dintre pacienti le conditiona aceste internari fictive de participarea la studiile clinice pe care ea le conducea.

Citeste si: Cine este și cum arată Alina, soția lui Gabriel Cotabiță: „I-am dat un mesaj pe Facebook, ca un fan obișnuit”- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”- wowbiz.ro

Citeste si: Cum a funcționat rețeaua uriașă și sofisticată construită pe Tik Tok pentru Călin Georgescu, pe model Stoianoglo- antena3.ro

"Scopul acestui demers era obtinerea, pentru sine, de sume suplimentare de bani, intrucat retributia medicului pentru derularea acestor studii se cuantifica in functie de numarul de pacienti inrolati”, se arata intr-un comunicat al Parchetului. Studiile clinice ar fi fost facute fara consimtamantul informat al subiectilor, “fiind consemnate in documentele intocmite aspecte necorespunzatoare adevarului referitoare la diagnostic, starea de sanatate a pacietiilor, tratamentul urmat si efectele acestuia”

. In plus, existau situatii in care, pentru a asigura numarul de pacienti prevazut in protocoale, medicul psihiatru includea in studii si persoane care nu sufera de afectiunea pentru care era testat medicamentul experimental. La indicatiile acestuia, medicii rezidenti si asistentele medicale consemnau in foile de observatie simptomele necesare includerii in studiu, omitand total sau partial consemnarea simptomelor reale.

Prin aceste modalitati se urmarea includerea in studii a unui numar cat mai mare de pacienti si efectuarea chiar fictiva a cat mai multor vizite, scopul final fiind acela de a incasa sume mai mari din partea sponsorilor.

Acestea ajungeau chiar si la peste 100.000 de euro.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI