Close sidebar
Close sidebar

Documente necesare pentru schimbarea proprietarului auto 

În momentul în care o mașină înmatriculată în România își schimbă proprietarului, sunt obligatorii mai mai multe demersuri.

Matei Vaihan,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Dacă o mașină înmatriculată în țara noastră trece de la un proprietar la altul, este necesară obținerea de la Registrul Auto Român (RAR) a unui certificat de autenticitate, dar și a unei devezi că nu au survenit schimbări ale seriei de șasiu și de motor față de cele înscrise în Cartea de Identitate a vehicului. Este necesară o programare telefonică la RAR, iar la data și ora stabilite, cei interesați trebuie să se rezinte cu mașina, dar și cu câteva documente obligatorii.

Acestea sunt: cartea de identitate a vehiculului (original și copie), documentul care atestă dreptul de proprietate al solicitantului (adică factura  sau contractul de vânzare-cumpărare (original si copie), certificatul de înmatriculare al autovehiculului cu revizia tehnică valabilă (original). De asemenea, este obligatoriu să fie prezentat actul de identitate al solicitantului.

Mașini parcate în fața unui sediu al RAR

Citeste si: 5 Parcuri auto din Germania de unde poți cumpăra mașini second hand mai ieftine și mai bune ca în România

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Kim Jong Un iubește moda și luxul și cedează tentațiilor Occidentale. Ceasul lui costă cât salariul unui nord-coreean pe 10 ani- antena3.ro

Citeste si: Verificare rovinietă. Cum verifici valabilitatea rovinietei online

Citeste si: ITP 2021. La ce interval de timp se face și ce probleme te resping cel mai ușor

Certificatul de autenticitate e valabil 60 de zile

În cazul persoanelor fizice e nevoie de buletin sau carte de identitate (original și copie), în cel al persoanelor fizice autorizate e nevoie de buletin sau carte de identitate (original și copie), precum și de Certificatul de Inregistrare Fiscala (copie) pentru facturare, în timp ce, pentru persoanele juridice sunt necesare buletinul sau cartea de identitate a delegatului (original si copie), dar și certificatului de înregistrare al societatii (copie) pentru facturare.

Apoi, solicitantul trebuie să completeze „Cererea Activitate R.A.R.”, fiind obligatoriu ca domiciliul acestuia să se afle  în localitatea unde se face certificarea. Certificatul de autenticitate eliberat de RAR este valabil 60 de zile calendaristice. Dacă acest document este expirat, în momentul în care solicitantul se prezintă la Biroul Înmatriculări, acesta trebuie să se ducă din nou la RAR pentru reluarea procedurilor.

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI