Avocatul Adrian Cuculis a dezvăluit noi detalii în dosarul Ferma Dacilor!

Noi detalii aruncă în aer ancheta de la Ferma Dacilor

Acesta a arătat documentul care atestă că reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova (ISU) ar fi organizat o masă de protocol la pensiunea din Tohani. Atunci, deși pensiunea nu avea autorizaţie de securitate la incendiu, pompierii au dat doar un avertisment.

”Bomba momentului în cazul Ferma Dacilor. Persoana care susține că ”mai avea puțin si-l autoriza” pe Dinicu să obțină autorizația de securitate la incendiu, arată faptul că ISU avea frecvente mese la Ferma Dacilor. Însăți ONG ul ISU Prahova, cumpăra servicii de mese festive” de la acesta, fapt ce arată după părerea mea că de asta a și fost lăsat să funcționeze. Aceeași sursă precizează și faptul că Dinicu, conform legislației, nu ar avea nevoie de autorizație ISU și arată către DSU cu degetul, spunând că aceștia nu cunosc legea. Total discutabil, însă plauzibilă teza că Dinicu făcea închirierea de camere, ceea ce este exclusă de la autorizarea ISU. PS: masa festivă 2019/ ultimul control ISU Prahova. Asociația este a celor de la ISU Prahova”, a spus Adrian Cuculis.

Document bombă Ferma Dacilor

Acesta este documentul bombă prezentat de Adrian Cuculis în dosarul Ferma Dacilor.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Accident teribil în Capitală! Alex, un tânăr de 18 ani nu a mai avut nicio șansă de supraviețuire, după ce a intrat într-un copac: ”L-a costat viața”

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Vlăduța Lupău și Adi Rus au devenit părinți pentru a doua oară! Prima imagine cu bebelușul. Cei doi au ales un nume biblic, cu totul special- wowbiz.ro

Tribunalul Prahova a amânat pe data de 11 ianuarie dosarul care vizează redeschiderea urmăririi penale de către DNA în cazul unui fost şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Elisei Tiberiu Dumitru şi a unui fost inspector. Acest dosar fusese clasat în martie 2023, însă după incendiul devastator în care au murit 8 persoane, a fost propusă în instanţă redeschiderea urmăririi penale.

„Amână cauza având în vedere cererea de amânare formulată de către apărătorul ales al inculpatului Dumitru Elisei Tiberiu, în vederea pregătirii apărării”, este

transmis instanța. Și pe data de 18 și 22 ianuarie Tribunalul a amânat pronunțarea.

Mai apoi a urmat și o măsură în cadrul dosarului Ferma Dacilor, care nu avea nici autorizație de construcție și nici autorizație de incendiu. Astfel, inspectoratele pentru Situații de Urgență (ISU) de la nivelul fiecărui județ trebuie să colaboreze, în acțiunile de control ale firmelor, cu Comisariatele Regionale pentru Protecția Consumatorilor, printr-un „flux informațional”, pentru a semnala dacă o echipă de control găsește nereguli privind siguranța la incendiu. 

„Ținând cont de atribuțiile conferite de lege fiecărei instituții implicate, s-a convenit să fie realizat un flux informațional între Inspectoratele Județene pentru Situații de Urgență și Comisariatele Regionale pentru Protecția Consumatorilor, în așa fel încât, comisarii ANPC să fie în permanentă legătură cu structurile de prevenire ale ISU, la nivel local, iar în situația în care, în îndeplinirea atribuțiilor de control, aceștia constată încălcări ale normelor privind siguranța la incendiu, inspectorii de prevenire să fie anunțați în timp real, pentru dispunerea măsurilor legale în acest sens”, se arată într-un comunicat de presă al DSU.

Cornel Dinicu a fost eliberat

Cornel Dinicu a fost eliberat din arestul preventiv, iar acum el este plasat în arest la domiciliu într-un apartament din Sectorul 1 al Capitalei. În tot acest timp, Dinicu nu are voie să ia legătura cu martorii din dosar și nici cu familiile celor 8 victime decedate.

Document bombă Ferma Dacilor

El este Cornel Dinicu.

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Cât de mult îl iubește Corina Caciuc pe Laurențiu Reghecampf: “Nu cred că există un bărbat care să nu fie gelos.”- kfetele.ro

Citeste si: Nikita, marea absentă de la Neversea. Motivul pentru care n-a mai ajuns să cânte cu Maluma- radioimpuls.ro

Citește și: Incendiu într-un cămin din Complexul Studențesc din Timișoara. Zeci de studenți evacuați

Acum, alte două persoane implicate în administrarea complexului turistic- Vitomir Adrian Ristin şi Adelina Elena Ilie se află sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Momentan, anchetatorii consideră că motivul incendiului de la Ferma Dacilor ar fi un televizor aflat la mansardă, care s-a supraîncălzit.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si