Două persoane de sex masculin, de 53 şi 68 de ani, au murit în Guyana franceză. Ei au făcut două forme severe de Sars-Cov-2, deși au fost vaccinați cu Pfizer(-BioNTech) cu doar câteva săptămâni înainte.

Citeste si: Noua tulpină de coronavirus din Tanzania îi sperie pe medici. Are un număr record de mutații și...

Cei doi bărbaţi, potrivit unei surse medicale, au murit la Centrul Spitalicesc din Cayenne.

Indivizi au fost vaccinaţi cu rapelul Pfizer-BionTech la sfârşitul lui februarie, precizează Agenţia Regională de Sănătate (ARS).

Citeste si: Veste bună. Aproape 80.000 de doze de vaccin Moderna ajung azi în România

„Cele două persoane prezentau antecedente cu grave comorbidităţi şi o stare de mare fragilitate. Una dintre ele prezenta o tulburare a sistemului imunitar susceptibilă să cauzeze un răspuns mai redus la vaccin”, a precizat ARS din Guyana franceză.

Doi bărbați au murit din cauza CORONAVIRUS, deși erau vaccinați împotriva virusului

Comunitatea franceză din America de Sud este foarte expusă variantei braziliene a SARS-CoV-2. „Prelevări sunt în curs de secvenţiere pentru a se afla tulpina virusului în cauză”, a anunțat ARS.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Eşecul vaccinării există la toate tipurile de vaccin. Acest lucru depinde de starea sistemului imunitar al persoanei vaccinate”, a declarat directorul Institutului Pasteur din Guyana, dr. Mirdad Kazanji, contactat de AFP.

Citeste si: Un al doilea caz de șoc anafilactic s-a înregistrat în județul Brașov

doi bărbați au murit de coronavirus deși erau vaccinați
Au murit de coronavirus, deși erau vaccinați cu ambele doze de Pfizer.[Sursa foto: PixaBay]

Acesta a mărturisit că persoanele vaccinate pot eventual să aibă virusuri care să se dezvolte la nivelul căilor respiratorii şi, eventual să contamineze alte persoane cu sistemul imunitar „fragilizat” şi cu „factori mari de comorbiditate”. „Însă, în cea mai mare parte a cazurilor, vaccinarea scade drastic numărul spitalizărilor şi cazurilor grave”, a subliniat el.

Directorul Institutului Pasteur din Guyana a afirmat că este conștient că aceste cazuri vor încetini campania de vaccinare în Guyana. Virusologul deplânge faptul că „virusul este lăsat să circule” în Guyana, în pofida faptului că acest teritoriu francez de află abia la începutul celui de-al treilea val. Acolo școlile sunt deschise, restaurantele sunt deschise, în cartiere sunt oamenii nu respectă nici purtarea măştii şi nici distanţarea fizică.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Citeste si: Pastila împotriva COVID-19 produsă de Pfizer ar putea fi disponibilă anul acesta

În Guyana, în oraşele cele mai afectate, o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii se află în vigoare de la ora loală 19.00 la ora locală 5.00 în timpul săptămânii şi de sâmbăta la ora locală 19.00 şi până lunea la ora locală 5.00. Conform autorităților, vaccinul este accesibil tuturor adulţilor în vârstă de peste 18 ani, într-o atmosferă de neîncredere, majoritară.

Până la 18 aprilie, 2,5% din populaţia Guyanei franceze a fost vaccinată cu ambele doze de vaccin- 7.314 din cei aproximativ 300.000 de locuitori.-, iar 5,5% din populaţi a fost vaccinată cu o doză de vaccin anticovid.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si