Doi bărbați din Oradea au fost arestați joi, 23 noiembrie după ce au fost acuzați că împărțeau gratuit substanțe interzise mai multor elevi.

Cum reușeau cei doi să-i ademenească pe tineri?

Indivizii au fost duși la audieri la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Oradea, după ce oamenii legii au făcut percheziții în locuințele lor.

Copiii ar fi fost ademeniți de cei doi, chiar într-un apartament închiriat. Acolo, ei primeau gratuit canabis sau cristal, droguri de mare risc, în așa fel încât să devină dependenți și să fie în stare să le ofere bani pentru a procura în continuare substanțele periculoase.

De altfel, bărbații ar fi profitat și de două eleve, după ce au întreținut relații sexuale cu acestea în schimbul drogurilor și a unor sume de bani. Din păcate, în urma acestor evenimente șocante, doi dintre adolescenți au ajuns la spital cu intoxicație din cauza cantității mari de droguri ingerate.

Bărbați arestați Oradea

Imagini reprezentative pentru consumul de substanțe interzise.

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Andreea Cătălina Bumbac, sublocotenentul Brigăzii Speciale de Intervenție, prinsă cu droguri în geantă în timpul unui control de rutină în Bucureşti

"La data de 23 noiembrie 2023, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea,  împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Oradea, au efectuat  4 percheziții domiciliare, în județul Bihor, într-o cauză vizând săvârșirea infracțiunilor de deținere și  oferire de droguri de mare risc, îndemnul la consumul de droguri de mare risc, trafic de minori, act sexual cu un minor

și efectuare de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără drept și fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii”, se arată într-un comunicat al DIICOT. 

Mulți dintre elevii cuprinși cu vârste între 15 și 17 ani proveneau dintr-un centru de plasament. Tot în luna octombrie 2023, bărbații ar fi oferit altor minori pentru consum cantități mari de droguri de risc.

Bărbați droguri Oradea.

Imagine reprezentativă pentru efectul oferit de consumul de droguri.

[Sursa foto: PixaBay]

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor. Acum, indivizii periculoși urmează să afle dacă vor rămâne în arest în următoarele 24 de ore. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si