Bărbatul este din localitatea Gropeni, județul Brăila și a fost spitalizat pe 29 august. Femeia este din Brăila și a ajuns la spital o zi mai târziu. Cei doi bătrâni sunt acum internaţi la ATI, cu o formă severă de boală. 

Urmează să fie demarate acțiuni de dezinsecție

Direcţia de Sănătate Publică Brăila a informat Instituţia Prefectului în legătură cu confirmarea celor două cazuri.

Citeste si: Două asistente au încercat să falsifice probele de sânge de la un șofer beat

Autoritățile județene au transmis că s-au luat toate măsurile necesare limitării răspândirii virusului West Nile, urmând să fie demarate acţiuni de dezinsecţie împotriva ţânţarilor.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

„Am transmis o informare rapidă către toate UAT-urile de pe raza judeţului, odată cu setul de măsuri aplicabile în astfel de cazuri. (…) Imediat după informare, Primăria Municipiului Brăila a luat toate măsurile necesare limitării răspândirii acestui virus, urmând să demareze rapid acţiuni de dezinsecţie împotriva ţânţarilor. De asemenea, mâine dimineaţă, la prima oră, am convocat şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în vederea aprobării planului de măsuri privind combaterea răspândirii acestui virus”,

a declarat Iulian Timofei, prefectul județului Brăila.

Ce recomandări a emis Direcția de Sănătate Publică

Infecţia cu virusul West Nile se transmite doar prin înţepătură de ţânţar. Potrivit Centrul european pentru prevenirea şi controlul bolilor (ECDC), perioada de transmitere durează de obicei din iunie până în noiembrie.

Citeste si: Fane Vancică a fost reținut pe Aeroportul Otopeni. El se întorcea din Italia

Pentru siguranța cetățenilor, Direcția de Sănătate Publică Brăila a emis o serie de recomandări: poartă îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, dacă ieşi seara în parc, în padure sau la pescuit; utilizează substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor comercializate în farmacii (DEET, icaridină/ picardină, IR 3535), folosește plase protecţie la ferestre/uşi; pulverizează insecticide în locuinţă şi în jurul casei; pornește aerul condiționat în camere.

Citeste si: UPDATE: Cod roșu de ploi torențiale- HARTA

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si