Cei doi micuti erau infectati cu bacilul Klebsiella, o bacterie luata din spital. Ei erau nascuti prematur, unul dintre ei avand 1.100 de grame, iar celalalt 1.700 de grame, ambii provenind din mame cu hipertensiune arteriala si avand inca de la nastere un risc crescut de deces.

Micutii erau dependenti de aparatele de ventilatie, oxigen, de alimentatie prin vena si prin gavaj. Medicii spun ca la copiii nascuti prematur exista un risc crescut de aparitie a infectiilor, fiind vorba de un sistem imunitar slab dezvoltat.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: 41 de statii de metrou vor fi modernizate

"Regret foarte mult acest incident, mai ales ca eu sunt o persoana care se implica in ingrijirea acestor copii. In spital, infectia se produce pe mai multe cai, din mediul de spital daca nu se respecta protocoalele de ingrijire si nu exista ceea ce trebuie, insa in "Cuza Voda" nu exista aceatsa problema, totul este de unica intrebuintare, iar echipamentele care nu sunt de unica folosinta se sterilizeaza.

Un alt mod de a se produce o infectie intr-un spital este cea adusa de apartinator, adica mama, tata sau cine vine sa viziteze copilul si acest lucru nu se poate controla. Un factor de risc ar fi supraaglomerarea, care este frecventa in sectia noastra de terapie", a spus profesor doctor Maria Stamatin, coordonatorul Centrului de Terapie Intensiva Neonatala de la Maternitatea Cuza Voda din Iasi.

Intr-un interviu dat celor de la Realitatea TV, presedintele Asociatiei pentru Protectia Pacientilor, Vasile Barbu, a spus ca exista o mare problema de sistem. "Astfel de lucruri sunt de responsabilitatea sefului de sectie. Vorbim si de interventii insuficiente ale epidemiologului in spital. La noi, in Romania, exista personal medical, infirmiere sau asistente medicale care nu si-au mai facut un control epidemiologic", a spus Barbu pentru sursa mai sus citata. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si