Close sidebar
Close sidebar

Doi bucuresteni blocati in Bucegi au cerut ajutorul salvamontistilor. Actiunea va fi dificila din cauza ninsorii

Doi tineri din Bucuresti care au urcat pe munte, miercuri, au ramas blocati intr-o zona greu accesibila din Masivul Bucegi, ei cerand sprijinul salvamontistilor.

A.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Echipe de salvatori de la Salvamont Busteni au pornit n cautarea lor, iar misiunea se anunta deosebit de dificila, in conditiile in care pe munte ninge, vizibilitatea este redusa si este risc insemnat de producere a unor avalanse.
Potrivit sefului Salvamont Busteni, Gheorghe Haiduc, doi turisti cu varste de 23 de ani, din Bucuresti, s-au ratacit si au ramas blocati, miercuri dupa-amiaza, pe un traseu din Masivul Bucegi, ei cerand sprijinul salvamontistilor.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Turistii au spus ca au urcat pe munte si nu mai pot inainta, precizand doar ca sunt intr-o zona sub cabana Caraiman. Ulterior apelului, salvamontistii nu au mai putut lua legatura prin telefon cu cei doi.
Echipe de salvamontisti au ponit in cautarea acestora, insa misiunea este extrem de dificila, a precizat Haiduc.

Pe munte ninge, vizibilitatea este redusa, iar la altitudini mari este risc insemnat de producere a unor avalanse.


Incepand de miercuri ora 18.00 si pana vineri, la ora 06.00, va intra in vigoare o noua avertizare cod portocaliu, emisa pentru 12 judete din zona Carpatilor Meridionali si Orientali, intre care si Prahova. In aceste judete va ninge abundent, se va depune strat consistent de zapada, iar vantul va avea intensificari cu rafale de 60- 70 de kilometri pe ora si peste 80- 90 de kilometri pe ora, pe creste, viscolind puternic ninsoarea si reducand vizibilitatea.

Sursa: News.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI