Normand Pion și Helene Giguere sunt doi turiști canadieni care au decis să viziteze România pe bicicletă. Cei doi au intrat într-o stare avansată de frică după ce au primit un mesaj din partea RO-Alert pe data de 13 august, în timp ce se aflau în Toplița. 

Doi canadieni au intrat în panică atunci când au primit mesajul RO-Alert. Credeau că România a fost invadată de ruși

Citeste si: Constanța: Reacția preoților bisericii distruse de incendiu. Cine va suporta costurile reparațiilor

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Cei doi turiști nu au înțeles cu exactitate despre ce este vorba în mesajul de atenționare, deoarece acesta a fost trimis doar în limba română și maghiară.

Turiști canadieni, panicați că URSS invadează România

Atenționarea RO-Alert i-a informat despre faptul că un „URS” se află în apropiere. Deoarece nu sunt cunoscători ai limbii române, cei doi canadieni au crezut că mesajul se referă la „URSS” și că în acest fel autoritățile de la noi din țară i-ar fi avertizat că armata rusă a intrat în România.

Citeste si: Elena Udrea, un nou mesaj din spatele gratiilor. Ce spune fostul ministru despre deținuții din România

„Un text în română acompaniază alarma. Treziți forțați, citim, cumva, că URSS este prezentă în Toplița în timp ce dormim și trebuie să evităm Strada Murelor (unde am stat cu o seară înainte) pentru a nu ne pune viețile în pericol”, au povestit cei doi turiști din Canada pe rețeaua de socializare Facebook.

Doi canadieni au intrat în panică atunci când au primit mesajul RO-Alert. Credeau că România a fost invadată de ruși

Citeste si: Un român a fost bătut până la inconștiență și dezbrăcat chiar de rudele sale

Au început să caute informații despre situația de securitate din țara noastră și au descoperit că situația este una normală. Mai muly, canadienii au reușit să găsească și mijloace posibile de a evacua cât mai rapid țara. Mai apoi au reușit să găsească un prieten care le-a tradus mesajul, conform jurnaliștilor de la  Libertatea.

Citeste si: Valentin Anghel este pilotul care a murit alături de Georgiana Popa. El avea foarte multă experiență în zbor


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si