Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Doi consumatori de droguri, pozitivi la HIV, au fost confirmați cu difterie cutanată ne-toxigenă într-un spital din Capitală

Doi bărbați, consumatori de droguri și diagnosticați cu HIV, au fost confirmați cu difterie cutanată ne-toxigenă într-un spital din Capitală. Potrivit ministerului Sănătății, aceștia au o evoluție favorabilă.

Maria Stiuca,

Doi consumatori de droguri, pozitivi la HIV și diagnosticați cu difterie cutanată ne-toxigenă

[Sursa foto: Pexels/Freepik]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Pacienții, de 38 și de 40 de ani sunt consumatori de droguri și, totodată, diagnosticați cu HIV. Aceștia au fost confirmați și cu difterie cutanată ne-toxigenă.

Consumatori de droguri, pozitivi la HIV și la difterie cutanată ne-toxigenă

Ministerul Sănătății a transmis că doi pacienți, bărbați de 38 și 40 de ani, consumatori de droguri și infectați cu HIV au fost internați la un spital de boli infecțioase din București prezentând leziuni cutanate la locurile de injectare. În urma verificărilor, s-a constatat că este vorba despre difterie cutanată ne-toxigenă.

„Doi pacienți în vârstă de 38 și 40 de ani, bărbați, consumatori de droguri, infectați HIV, au fost internați la un spital de boli infecțioase din București, cu leziuni cutanate. Din leziunile cutanate aflate la locurile de injectare, s-au izolat tulpini de Corynebacterium diphteriae ne-toxigene”, a precizat ministerul Sănătății.

Pacienții au fost internați la Spitalul „Victor Babeș” și prezintă o evoluție favorabilă.

Citește și: O fetiță de 2 ani a murit după ce a luat un virus mortal de la porumbei

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

„Evoluția pacienților este favorabilă”, a mai precizat sursa citată.

„E vorba de difterie cutanată. Tulpini ne-toxigene, fără legătură cu forma respiratorie care este produsă de tulpinile care produc toxina şi care e o problema de sănătate publică”, a precizat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

De obicei, această boală apare la grupuri vulnerabile, în general consumatori de droguri care trăiesc într-un mediu de viață precar.

Ultimul caz de difterie a fost înregistrat în România în 1989

Boala este provocată de bacteria Corynebacterium diphtheriae și are două forme clinice: respiratorie și cutanată. În cazul infecției cu difterie cutanată, microorganismele pătrund în pielea lezată și apar papule care evoluează spre ulcerație cronică, greu vindecabilă, iar uneori zona este acoperită cu o membrană cenușie.

Ultimul caz de difterie cu tulpini toxigene a fost confirmat în România în anul 1989. De asemenea, acest tip de difterie se poate preveni prin vaccinare încă din primul an de viață, cu vaccinul inclus în Programul Național.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

Medici pe holurile spitalului

[Sursa foto: Freepik]

Citește și: A fost declarată epidemie de rujeolă la nivel naţional în România. Care sunt simptomele rujeolei

„Tulpinile de bacil difteric care produc toxina (toxigene) și sunt implicate în producerea difteriei respiratorii sunt diferite de cele izolate la cei doi pacienți. Ultimul caz de difterie cu tulpini toxigene a fost înregistrat în România în anul 1989. Acest tip de difterie se previne prin vaccinare încă din primul an de viață, cu vaccinul inclus în Programul Național”, a mai transmis ministerul Sănătății.

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI