Polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Craiova au primit o sesizare în data de 7 august, printr-un apel la 112, în care erau anunțați, de către un bărbat de 36 de ani, despre faptul că, într-un parc din localitate, una din machetele unui carusel s-a defectat.

Doi copii minori căzuseră de la aproximativ un metru înălțime.

Citeste si: Copil de trei ani, mușcat de față de un câine, pe plaja din Mamaia Nord

Mama copiilor ar fi fost avertizată să nu urce în mașinărie

Ajunși la fața locului, autoritățile au descoperit faptul că mama celor doi minori a insistat să urce în carusel, deși administratorul ar fi avertizat-o că mașinăria nu suportă o greutate mai mare de 40 de kilograme.

"La faţa locului s-au deplasat poliţiştii care au stabilit faptul că o femeie de 35 de ani, din Craiova, în timp ce se afla pe Aleea Stejarul dintr-un parc din localitate, ar fi solicitat unui bărbat de 75 de ani, din Craiova, administrator al unei întreprinderi familiale să folosească echipamentul caruselului ce are ca scop activităţii recreative şi distractive.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Administratorul i-ar fi adus la cunoştinţă femeii faptul că, în conformitate cu instrucţiunile echipamentului de agrement, greutatea maximă admisă de machetă este de 40 de kilograme, iar accesul copiilor sub vârsta de trei ani este interzis”,

se arată în comunicatul emis de IPJ Dolj.

Totodată, sursa citată a menționat faptul că cei doi copii s-au îmbarcat pe locurile din față ale caruselului, în timp ce mama lor s-a așezat pe locul din stânga spate. 

După cea de a doua rotație, un braț de echilibru al macetei a cedat și s-a înclinat spre exterior, provocând căderea copiilor.

Citeste si: Ce a transmis șoferul care a omorât două fetițe. Accidentul rutier a avut loc în Brașov

Minorii au ajuns la spital

Cei doi copii, o fetiță de 3 ani și un băiețel de 1 an, care își sărbătorea ziua de naștere în parcul respectiv, au ajuns la spital, acolo unde au avut nevoie de îngrijiri medicale. Micuții nu au rămas însă internați în spital. 

Doi copii au ajuns la spital după ce au căzut dintr-un carusel. Mama lor i-a însoțit în mașinărie, deși acest lucru nu era permis
Micuțul de numai 1 an își sărbătorea ziua de naștere. S-a ales cu răni la nivelul feței în urma căzăturii.[Sursa foto: imagini amator ]

"De asemenea, în urma verificărilor efectuate de poliţişti, s-a stabilit că administratorul deţine autorizaţie de funcţionare, analiza de risc în exploatare, raportul de inspecţie din data de 28 octombrie 2020 şi certificatul de înregistrare a întreprinderii familiale pentru echipamentul de agrement folosit. Totodată, poliţiştii au solicitat efectuarea de verificări de specialitate de către I.S.U. Dolj şi C.N.C.I.R. S.A”, au mai precizat reprezentanțiii IPJ Dolj. 

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: O tânără de 17 ani din județul Brașov a dispărut! Care sunt semnalmentele fetei

Părinții au depus plângere

În fața autorităților, femeia a declarat faptul că administratorul caruselului i-ar fi spus că greutatea maximă admisă pe care o poate ține o figurină este de 200 de kilograme. În schimb, bărbatul care administrează mașinăria le-a declarat polițiștilor că ar fi avertizat-o pe mama celor mici că figurina poate suporta o greutate de până la 40 de kilograme. 

Cazul este anchetat acum de polițiștii care au întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și neglijență în serviciu. 

Imagini de pe camerele de supraveghere din parc:

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si