Close sidebar
Close sidebar

Doi copii de 12 ani, colegi de clasă, s-au înecat într-un canal al râului Bistriţa; pompierii au recuperat doar trupul unuia din ei

Doi copii de 12 ani, colegi de clasă la o şcoală din judeţul Bacău, au murit înecaţi într-un canal din Buhuşi al râului Bistriţa din care este alimentată cu apă o hidrocentrală, după ce unul dintre ei a alunecat pe dalele din beton iar celălalt a încercat să-l salveze. Pompierii au reuşit, deocamdată, să recupereze doar unul dintre cadavre.

,


DISTRIBUIE
acest articol

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău, cei doi elevi s-au înecat în timp ce se jucau, împreună cu alţi trei colegi de clasă, în zona canalului de fugă al râului Bistriţa, din oraşul Buhuşi.

În fapt, o fată de 12 ani a coborât pe pavelele din beton ale canalului, iar la un moment dat a alunecat şi a căzut în apă. Un băiat din grup a intrat după colega sa pentru a o salva şi, deşi a reuşit să o aducă la mal, a alunecat şi el şi a căzut în canal cu tot cu fată, ambii fiind traşi spre fund de curenţi.

Copiii rămaşi pe mal au alertat autorităţile prin intermediul numărului de urgenţă 112, mai multe echipaje de pompieri deplasându-se în zonă, unde au început să-i caute pe cei doi elevi.

”În urma acţiunilor de căutare, a fost găsit, deocamdată, doar trupul fetei. Astăzi (n.r.- marţi), pompierii au reluat activităţile specifice în zonă, fiind ajutaţi inclusiv de scafandri de la Neamţ.

Din păcate, vizibilitatea este zero, curenţii sunt foarte puternici, iar canalul este foarte adânc şi lung de câţiva kilometri”, a declarat, marţi, pentru News.ro purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

Canalul în care s-au înecat cei doi copii se află în cartierul Chebac, din oraşul Buhuşi, şi alimentează cu apă hidrocentrala de la Racova. De altfel, pentru a putea căuta cadavrul băiatului, s-a dispus oprirea centralei timp de o oră şi jumătate, atât cât este permis din punct de vedere tehnic pentru a nu se produce avarii.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI