Bunica unuia dintre cei doi copii a fost depistată cu noul coronavirus și a intrat în contact cu minorul care a început să aibă simptome ușoare de infecție. În urma testării, micuțul a fost depistat pozitiv. 

Totul s-a întâmplat pe 27 iunie, moment în care tot personalul educativ de la grădiniță, dar și ceilalți minori și părinți au fost obligați să se izoleze la domiciliu. 

Citeste si: Imunitatea la coronavirus este probabil mai mare decât au arătat testele de anticorpi

Grădinița particulară și-a început activitatea pe data de 16 iunie, iar la apariția primul caz de coronavirus erau înscriși 26 de copii pentru activități recreative și 6 angați. 

După ce un alt copil a prezentat simptomele îmbolnăvirii cu noul coronavirus, și acesta a fost testat, rezultatul fiind pozitiv. 

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: Virgil Musta, semnal de alarmă: „Când lăsăm garda jos, atacă rău”

Cei doi copii au fost internați la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” Iaşi, iar starea lor de sănătate este una bună.   

Citeste si: Când începe școala în toamnă? Ce li se pregătește elevilor

Între timp, o anchetă epidemiologică a început la grădinița unde au fost confirmați pozitiv cei doi minori.

Totodată, operațiunile de igienizare au fost făcute urgent de autoritățile sanitare în grădinița respectivă. 

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si