Doi copii din Ucraina, care suferă de maladii grave, au fost preluați, duminică, de echipajele SMURD Iași din Vama Sculeni, pentru a fi transferați în Italia de pe aeroportul din Iași.

Citeste si: Alertă cu bombă la bordul unui avion care zbura deasupra României

Coordonatoarea SMURD Iași, Diana Cimpoeșu, a declarat că fata este în vârstă de șapte luni, iar băiatul de doi ani,

„Unul dintre copii este o fetiţă, în vârstă de şapte luni, cu afecţiune hepatică congenitală gravă. Cel de-al doilea copil, un băieţel de doi ani, are o tumoră abdominală. Ambii vor fi duşi la Aeroportul din Iaşi, unde va veni din Italia un avion cu echipaj medical. Copiii vor fi preluaţi şi duşi în centrul medical de la Torino unde se fac intervenţii de chirurgie oncologică şi de transplant pentru bebeluşi şi copii de vârstă mică. Este un model de colaborare de data asta Ucraina – Republica Moldova – România – Italia”, a afirmat Diana Cimpoeşu.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: O echipă de la Comisia Europeană vine la București pentru a discuta despre decontarea cheltuielilor cu refugiații

Centru pentu refugiați în Capitală, la Romexpo

Primăria Capitalei organiezează un centru pentru refugiați, cu 2.000 de paturi, la Romexpo. Proiectul a fost adoptat de Consiliul General al Municipiului București.

Citeste si: Câți refugiați ucraineni au intrat în România în ultimele 24 de ore?

Consiliul General al Municipiului București a aprobat, marți, un protocol între Primăria Capitalei și Romexpo și a fost înființat un centru pentru refugiați, în Pavilionul A.

Citeste si: Klaus Iohannis, declarații după întâlnirea cu președintele Estoniei. "Prezența militară a Rusiei în Belarus are implicații pe termen mediu și lung"

Centrul dispune de 2.000 de paturi de campanie. Acesta mai dispune și de 200 de mese și 1.500 de scaune.
Utilitățile vor fi plătite de Primăria Generală. Protocolul este valabil 30 de zile printr-un act adițional.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si